Sätkä von Lojo

Tämä nuori herra on arviolta vuonna 2015 syntynyt Sätkä von Lojo, joka muutti huhtikuussa 2019 omaan kotiin.

Sätkästä on alkanut sijaiskodissa kuoriutua seurallinen kissa, joka kuitenkin vielä pelkää äkkinäisiä liikkeitä ja vierastaa kosketusaikeissa lähestyvää ihmistä, eikä anna silloi koskea. Aamuisin se tervehtii ihmistä maukumisella ja kun ihminen istuskelee esim. tietokoneella herra tulee jalkoihin pyörimään. Siinä kohtaa Sätkä puskee jalkoja ja vaatii rapsutuksia ja silityksiä niin paljon kuin ihminen vain jaksaa antaa. Myös mahasta silittämien käy ja herra kehrää antaumuksella, niin hyvältä siitä rapusutukset tuntuvat.
Myös ruoka-aikaan jaloissa pyörivää ja puskevaa kissaherraa saattaa saada rapsuttaa.
Käsi on kuitenkin vielä sen verran pelottava, että Sätkä saattaa välillä läppäistä. Melkein aina aikuinen, joka osaa lukea kissaa saa käden pois ajoissa, mutta lapsiperheeseen emme voi tästä syystä Sätkää suositella.

Sätkä on niitä kissoja, jotka päivisin torkkuvat pahvilaatikosta rakennetussa piilopaikassaan. Iltaisin se viettää aikaa ihmisen kanssa samoissa tiloissa rennosti kunhan ihminen ei tee äkkinäisiä liikkeitä ta pyri itse lähestymään kissaa. Herra tarvitsee siis kodin, jossa ihmiset ymmärtävät arkahkoa kissaa, joka vaatii omaa tilaa ja jossa jaksetaan odottaa, että kissaa pääsee rapsuttelemaan kunhan se ensin alkaa luottaa, ettei ihmisistä ole vaaraa.

Ihmisen kanssa leikkimisessä suosikkia on herkkujen ja pallojen perässä juokseminen, keppilelut eivät joko kiinnosta Sätkää tai niitä pidetään edelleen epäilyttävinä. Parasta leikkiaikaa herrasta on yö, jolloin lelut saavat kyytiä. Pallojen lisäksi Sätkä on ihastunut matatabi-tikkuihin leluina.

Sätkällä on ollut kitkaa useamman sen kanssa asuneen kissan kanssa, joten sille etsitään kotia ainoana kissana.