Nirri von Lojo

Nirri (tai papereissa Pieni Vaalee von Lojo) on arvioitu vuonna 2013 syntyneeksi kissaneidiksi, mutta aikuisen kissan ikää on välillä vaikea arvioida. Päivitetty 14.6.

Kesäkuu 2019:
Nirri on tosiaan arvioitus vanhimmaksi Dewille tulleeksi von Lojoksi. Ikää ei kyllä Nirristä huomaa lainkaan, intoutuu sijaiskodin villin pennun kanssa hurjiin painimatseihin ja mattosurffaukseen. Namit on Nirrin lempiasia koko maailmassa ja hauskinta onkin jahdata ihmisten heittämiä herkkuja. Silittelystä Nirri pitää kovasti, mutta sen on tapahduttava rouvan ehdoilla. Erityisesti niskarapsutukset on rouvan mieleen herkkujen syömisen lomassa. Lähestyvä ihminen saa vielä juoksemaan karkuun, mutta piilossa Nirri ei koskaan ole. Ihmisten katsellessa telkkaria rouva makoilee reporankana lattialla tai saattaa jopa käpertyä sänkyyn turvallisen välimatkan päähän.

Koirista Nirri ei välitä, mutta rauhallisten koirien kanssa voi oleilla samassa tilassa. Nirrin alun äkkipikaisuuden vuoksi sitä ei kuitenkaan suositella koira- tai lapsiperheeseen. Parasta Nirrille olisi rauhallinen aikuiskoti kiltillä kissakaverilla, joka kuitenkin voisi vähän tykätä leikkiä rouvan kanssa. Sijaiskodissa Nirri on tullut kaikkien kanssa toimeen, joskin on vähän hitaasti lämpeävää sorttia. Kodin tulisi myös ymmärtää Nirrin pitkä historia kodittomana kissana, koska luottamuksen voittaminen rouvan kanssa voi viedä aikaa.

Alkuperäinen maaliskuu 2019:
Nirri oli sijaiskotiin tullessaan äärettömän arka. Se piiloutui pieniin koloihin ja ihmisen mennessä liian läheltä se syöksyi räjähtävästi sähisten pitkin seiniä toiseen piiloon.
Nyt Nirri on kuitenkin alkanut tottua uuteen sijaiskotiinsa ja on viimeisten viikkojen aikana ottanut kesyyntymisessä valtavia harppauksia eteenpäin.

Tällä hetkellä Nirri liikuskelee asunnossa rennosti, on harvoin enää piilossa ja saattaa nukkua rauhallisesti omassa pedissään näkyvillä. Nirri on todella perso herkuille ja onkin oppinut, että iltaisin niitä saattaa ihmiseltä saada. Herkkuja apuna käyttäen positiivisella vahvistamisella on saatu ihminen näyttämään sen silmissä mukavalta tuttavuudelta, jota kannattaa tulla lähelle.  Silloin Nirri tulee ihan vierelle ja tällä hetkellä harjoitellaan namien ottamista kädestä nätisti.  Kosketusta neiti kuitenkin pelkää yhä runsaasti ja lähestyvä käsi saa välittömästi kissan puolustuskannalle.

Muiden kissojen kanssa Nirri viihtyy nykyisessä sijaiskodissa ja kesy ja kiltti kissakaveri olisikin hyvä olla myös uudessa kodissa.

Iästään huolimatta Nirri on myös kova leikkimään ja varsinkin iltaisin ja öisin saavat pallot ja hiiret kyytiä neidin leikeissä.
Nirri etsii kotia, jossa ymmärretään arkoja kissoja ja jatketaan kesyyntymisharjoituksia. Äkkipikaisuuden ja arkuuden vuoksi Nirrin uusi koti pitäisi myös olla mieluiten rauhallinen aikuinen koti, jossa ei ole pieniä lapsia.
Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Nirristä voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa) tai sähköpostitse varapj[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!