Liekki ja Uni

Samasta populaatiosta peräisin olevat arviolta 10kk ikäiset kollipojat Liekki (punainen) ja Uni (sininen valkoisin merkein) löysivät molemmat oman kodin. Liekki muutti maaliskuun lopussa 2019 uuteen kotiin ja Uni huhtikuussa 2019.

Liekki ja Uni saapuvat sijaiskodin lämpöön pakoon viileneviä alkutalven öitä marraskuun loppupuolella yhdessä siskonsa Nasun kanssa (Nasu on muuttanut jo omaan loppuelämän kotiin). Alkuun kolmikko piilotteli pesukoneen takana useamman yön yli. Liekki oli alussa kolmikon rohkein ja Uni pelokkain, mutta hyvin nopeasti molemmat alkoivat tarkkailla ihmistä ja tämän touhuja.

Kaverusten eroavaisuus juuri rohkeudessa on huomattu sijaiskodissa hyvin ja se on näkynyt myös kesyyntymisvaihdussa.
Liekki uskaltautui nopeasti liikkumaan ihmisen seurassa ja oppi nauttimaan ihmisen kanssa asumisen hyvistä puolista – leikkimisestä ja herkuista. Näitä asioita on käytetty Liekin kanssa luotamuksen rakentamisessa ja siinä on päästy niin pitkälle kuin kissan kanssa vaan voi päästä eli Liekistä on kehkeytynyt sylikissa. Se on sekä oppinut luottamaan ihmiseen, että on luonteeltaan rapsutuksia rakastava rohkelikko. Tarpeen vaatiessa tuttu ihminen voi nostaa Liekin syliin ilman ongelmia.

Sen sijaan Uni, vaikka onkin oppinut nauttimaan täysin myös sisäkissana olon parhaista puolista tarvitsee vielä aikaa ymmärtää, ettei ihminen ole niin pelottava kuin hän kuvittelee. Alkuun Uni pakeni aina kun ihminen liikku, saati jos tämä lähestyi häntä. Viikkojen kuluessa hän alkoi ymmärtää, ettei ihmistä sittenkään tarvitse aina pötkiä pakoon vaan antoi ihmisen vihdoinkin kävellä ohitse tai jopa kohti. Pahimman pakenemisreaktion laantumisen jälkeen Uni päätti että epäilyttäviä jalkoja täytyy välillä lätkäistä tassulla, että ihmisotus ymmärtää pysyä sopivalla etäisyydellä. Pahimmillaan Uni lätki ihmisen jalkoja tassullaan useammankin kerran päivässä, mutta onneksi tästä reaktiosta hän on vähitellen oppimassa pois kun luottamus ihmiseen syvenee. Nykyään Uni myös nukkuu päiväunensa usein avoimella paikalla, kun taas ensimmäisten viikkojen aikana hän nukkui päiväunensa aina sängyn alla piilossa. Uni on myös oppinut, että ihmisen jalat voivat olla öisin erinomainen lämpöpatteri. Hän onkin viimeisimpien viikkojen aikana joka yö kömpinyt ihmisen jalkojen päälle tai viereen ja nukkunut siinä.

Leikkiminen on molempien pentujen mielestä erittäin kivaa. Molemmille leluiksi kelpaavat pallot ja leluhiiret ja Liekki tuntuu keksivän lelun ihan mistä tahansa, jopa tyhjästä ruokakupista (kaikkea lattialla olevaa voi hänen mielestään siirrellä, nuuhkia ja tutkia ja jahdata). Molemmat myös leikkivät ihmisen kanssa. Liekin lempparileikkejä ihmisen kanssa on heiluvan narun jahtaaminen ja punaisen laserpisteen metsästys. Unen ehdoton suosikkinsa taasen on laserosoittimen punaisen täplän metsästys, mutta myös ihmisen heiluttamat lanka- ja höyhenlelut kiinnostavat valtavasti.

Kissakaveri on molemmille ihan ehdoton ja parasta olisikin, jos kaksikko pääsisi muuttamaan yhdessä. Varsinkin Uni on erittäin sosiaalinen muita kissoja kohtaan ja rakastaa leikkiä hippaa ja painia kissakavereiden kanssa. Toisinaan villienkin hippa- ja painileikkien vastapainoksi Unella on hyvin hellä puolensa. Hän saattaa hiipiä nukkuvan kissakaverin luokse ja alkaa nuolla lempeästi tämän kasvoja ja turkkia. Hän myös hakeutuu välillä päiväunille kissakaverin viereen. Onneksi Liekki on melkeinpä aina käytettävissä.

Lisää kuvia ja videoita löytyy: https://www.instagram.com/kissabileet/

Liekki ja Uni etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Kaverukset voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa) tai sähköpostitse varapj[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!