Vesa

Vesa on kesällä kaksi vuotta täyttävä (arvioitu syntymäaika 7/2017) sinitabby kolli, joka muutti omaan kotiinsa huhtikuussa 2019.

Sijaiskoti kertoo Vesasta:
Vesa on ollut meillä nyt vajaat pari kuukautta ja tässä ajassa on menty paljon eteenpäin. Tosin alunpitäenkin Vesa on ollut sijoituskissoistamme kaikkein rohkein ja pääsi pois kylpyhuone-eristyksestä jo parin vuorokauden kuluttua. Edellisessä sijaiskodissa Vesa oli ollut melko näkymättömissä, mutta ilmeisesti perheen koira oli riehakkuudellaan saanut Vesan piiloutumaan. Meilläkin oli tosin koira viikonloppuhoidossa noin kuukausi sitten, eikä mitään suurempaa koirapelkoa näkynyt.

Vesan sosiaalistuminen ja rohkaistuminen on varmasti osaksi oman kissamme Leian ansiota. Leiasta ja Vesasta on tullut paita ja peppu-pari ja Leia on esimerkillään rohkaissut Vesaa luottamaan ihmisiin. Vesa uskaltaa hypätä Leian kanssa sohvalle nukkumaan, vaikka ihminen istuu vieressä ja käy mun sängylläni hakemassa Leian kanssa iltaraksun suoraan kädestäni.
Silittämisestä Vesa ei pidä, mutta voi olla että hän ei vain tykkää kosketuksesta. Mitään agressiivisuutta ei ole esiintynyt, sen sijaan saalistaminen on Vesasta kivaa ja pari kertaa se on yllättäen päättänyt saalistaa varpaani, kun olen heilutellut sitä peiton alta illalla sängyssä lukiessa. Omituinen tapa minulla, myönnetään. Mutta tuossakaan tilanteessa Vesa ei ole käyttänyt kynsiään siten, että muhun olisi sattunut. Säikähdin kyllä kunnolla molemmilla kerroilla, mutta mitäs heiluttelen varpaitani sillävisii.

Vesa on upean näköinen ja sopusuhtainen kissa. Valon ja varjon leikki harmaanmustassa turkissa saa tuijottamaan häntä pitkän aikaa kyllästymättä. Ja mitkä silmät!
Tällä kokemuksella suosittelisin Vesaa kotiin, jossa on toinen kissa kaverina. Kovin riehakkaan koiran kaveriksi en Vesa suosittele, mutta sinällään koira ei ole mikään mahdottomuus seuralaisena. Itsellä on 10- ja 13-vuotiaat lapset ja tuonikäisten kanssa Vesa tulee hyvin toimeen.
Vesa ainakin toistaiseksi säikkyy vielä, jos joku perheen ulkopuolinen tulee käymään ja jos ovikello soi, se saakin Vesan vielä piiloutumaan.

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Vesasta voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa) tai sähköpostitse varapj[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!