Hissu

Hissu on hurmaava punavalkoinen herrasmies, jonka on arvioitu syntyneen 5/2018 – kyseessä on siis vielä varsin nuorikko kisumirri josta irtoaa varmasti vuosiksi iloa uudessa kodissaan, jonne muutti huhtikuussa 2019.

Ennen sisäkissan elämää Hissu asusti populaatiossa Maskussa 2019 tammikuuhun asti, mutta öiden käydessä hyytävän kylmiksi vaivautui herra antautumaan loukkuun ja kokeilemaan yhteiseloa ihmisten kanssa. Aluksi ihmiset epäilyttivät ymmärrettävästi kovin, mutta totuteltuaan pari kuukautta Hissu tuntuu jo lämpeävän ihmisväelle – ainakin jos he tuovat ruokaa tai heiluttelevat laser-osoitinta. Nuoreksi kissaksi Hissu on tuntunut toistaiseksi yllättävän rauhalliselta, mutta maata pitkin kulkeva laser-valo saa herran vallan pauloihinsa ja säntäilemään villisti unohtaen muuten harkitun ja varovaisen elekielen. Huiskat ja muut lelut vielä vähän pelottavat, toki yksinään voi öisin läiskiä vähän leluhiiriä.

Hissu on ollut koko ajan täysin sisäsiisti ja kaikki tarjottu kissanruoka on maistunut mainiosti. Hissu uskaltaa jo syödä lusikasta jota ihminen pitelee, mutta aivan kädestä ei nameja vielä huolita. Silittelyynkin on vielä matkaa, Hissu ei pelkää ilmaista sähinällä koska kaipaisi enemmän henkilökohtaista tilaa, ihmiset kolistelevat ärsyttävästi tai kehtaavat häiritä ruokarauhaa ramppaamalla ovesta.

Päivisin Hissu hengailee vielä enimmäkseen kaapissa josta voi hyvin seurata huoneessa kulkevia ihmisiä. Öisin nukkujia katsellaan jo lähempää, ja muutamia kertoja sängyssä makaava on saattanut tuntea kissan tassun varovaisen kosketuksen varpaissaan.

Sijaiskodissa Hissu on päässyt myös tutustumaan koiraan johon näyttää suhtautuvan tyynen ylenkatsovasti, välillä jos koira tulee liian lähelle liian pitkäksi aikaa nuuskuttamaan saattaa Hissusta irrota sähähdys ja varoittava tassunkahmaisu kohti. Kovin ahdistunut Hissu ei kuitenkaan koiran läsnäolosta tunnu olevan vaan uskaltaa syödä ja elellä normaalisti vaikka koira vinkuisikin ihan oven takana.

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Hissusta voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa) tai sähköpostitse varapj[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!