Kosmos ja Sirius

Kosmos ja Sirius ovat noin 1,5-vuotiaat, ikäisekseen pienikokoiset kissasiskokset, jotka muuttivat yhteiseen loppuelämän kotiin toukokuussa 2019.

Kissat saapuivat sijaiskotiin helmikuussa 2019, ja viettivät ensimmäiset viikkonsa ihmisiltä piileskellen ja toisinaan niille sähistenkin. Alkuviikkojen jälkeen kissojen kesyyntyminen on ollut nopeaa: Ne tulevat ruuan perässä aivan viereen syömään, leikkivät mielellään ihmisen kanssa ja saattavat antaa ruokailun yhteydessä silittääkin.

Molemmat kissoilla on kaunis musta turkki, ja niiden erottamien ilman kaulapantaa tai muuta merkkiä on haastavaa tutuillekin ihmisille.
Sirius on kuitenkin kaksikosta aavistuksen varautuneempi ja pienempi. Se pitää erityisesti erilaisten keppilelujen perässä juoksemisesta. Päivät se viettää usein raapimapuun pesässä löhöten.
Kosmos on kovaäänisempi ja aktiivisempi kissoista. Siriuksen tapaan se pitää keppilelun perässä juoksemisesta. Kosmoksen lempileikki on kuitenkin punaisen laserpisteen metsästys. Kosmos jahtaa mielellään myös lattialla lojuvia palloja ja leikkihiiriä itsekseen. Kosmoksen harrastuksiin kuuluu lisäksi vaatekaappeihin ja suljettuihin huoneisiin murtautuminen ja vaatekasojen keskellä loikoilu. Kosmoksella on tapana mouruta ja kävellä toisinaan levottomasti ympäri olohuonetta leikkauksesta huolimatta. Kosmokselta on poistettu yksi hammas, mikä ei ole sen syömisinnokkuutta tai muuta menoa kuitenkaan hidastanut.

Molemmat kissat ovat reippaita ja kaikkiruokaisia syöjiä. Sisäsiisteyttä kissojen kanssa on tarvinnut harjoitella vain hyvin vähän. Kissat pitävät raapimapuun ja mattojenkin kynsimisestä. Kosmoksen mouruamista ja aktiivisempia leikityshetkiä lukuunottamatta ne ovat enimmäkseen hiljaisia ja rauhallisia kissoja. Sekä Siriuksella että Kosmoksella on vielä kesyyntymisen kanssa tehtävää. Ne arkailevat liikkuvaa tai liian lähelle tulevaa ihmistä.
Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että niistä on kovaa vauhtia tulossa hauskat, ihmisystävälliset kissakaverit

Kaksikon seikkailua pääsee seuraamaan Instagramissa: https://www.instagram.com/kittiediaries/