Kaunotar ja Nuutti VARATTU

Kaunotar (09/2017 kolli) ja Nuutti (07/2018 kolli) ovat parhaat kaverukset, jotka etsivät yhteistä kotia.  Päivitetty 17.5.2020

Nuutti ja Kaunotar muuttivat uuteen sijaiskotiin tammikuun lopulla. Ensimmäiset pari viikkoa pojat olivat hyvin varovaisia, mutta kun he olivat todenneet uuden reviirin turvalliseksi ja ihmisolennon vaarattomaksi, he alkoivat kotiutua varsin nopeaan tahtiin.

Aiemmin hieman arasta Kaunottaresta on paljastunut kevään aikana oikea sosiaalisuutta rakastava seurakissa. Pääsiäisenä Kaunotar päätti, että ihmisen kosketus onkin kiva juttu ja hän alkoi muutamassa päivässä suorastaan vaatia rapsutuksia. Nyt hän tulee monta kertaa päivässä häntä iloisesti pystyssä pyörimään jalkoihin ja sanomaan kurrrr tai mäyy! Välillä hän tällöin tahtoisi herkkuja, mutta useimmiten hän vain haluaa nauttia silityksistä ja rapsutuksista. Hän myös mönkii usein ihmisen kaveriksi sohvalle köllöttelemään ja joskus tulee myös yöllä nukkumaan ihmisen kanssa jalkapäätyyn. Hän myös nauttii turkin harjaamisesta, sillä pitäähän Kaunottaren turkki oli tip top! Myös ihmisen kanssa jutteleminen on hänestä kivaa, joten sosiaaliset taidotkin ovat viimeisen päälle kohdallaan! Viimeisimpänä on harjoiteltu syliin nostamista ja kaveri tulee syliin ihan omatoimisestikin.

Nuutti puolestaan oli aluksi tosi ihmeissään kun Kaunotar antoi ihmisen koskettaa itseään. Hän selvästi pohti, että mitä ihmettä ihminen ja Kaunotar puuhaa! Nuutti on kuitenkin tarkkaillut tätä Kaunottaren rohkaistumista ja on itsekin jo useamman kerran varovaisesti antanut silittää itseään, vaikka vielä usein väistääkin kättä ja siirtyy hieman kauemmaksi. Ruokakupin ollessa kuonon alla silittäminenkin jo maistuu paremmin! Kaunottaren kanssa Nuutti tykkää olla. He pesevät välillä toisiaan, ottavat nokosia vierekkäin ja leikkivät hippaa ja painia keskenään päivittäin.

Molemmat kissat tykkäävät syödä herkkuja ihmisen kädestä ja leikkiä ihmisen kanssa naru- ja höyhenleikkejä. Herkut ja leikkiminen ovatkin tie poikien sydämiin. Vaikka he ovat tutun ihmisen seurassa reippaita ja rentoja, niin uudet ihmiset ovat niin jännittäviä, että heitä katsellaan ja kuunnellaan mieluiten kaukaa piilosta. Kumpikin on osoittautunut hyvin lempeiksi kissoiksi, eikä sijaiskodin ihminen ole saanut kertaakaan kynsistä käsille tai jaloille.

Molempien rakas harrastus on katsella ikkunasta lintuja, autoja ja ihmisiä. Olisikin hyvä, että loppuelämän kodissa olisi ainakin yksi sellainen ikkuna, josta pojat voisivat tarkkailla ympäristöään. Nykyinen sijaiskoti sijaitsee kerrostalossa ja he ovat viihtyneet siellä erinomaisen hyvin. Edellisessä sijaiskodissa ollut ulkoilutarha olisi plussaa, mutta ei suinkaan välttämätön. Molemmat tykkäävät myös teroittaa kynsiään kiipeilypuuhun ja kiipeillä sen ylimpään kerrokseen, joten olisi mukava jos loppuelämän kodissakin olisi kiipeilypuu.

Yhteistä kotia etsivät Kaunotar ja Nuutti sopisivat hyvin kodin ainoiksi kissoiksi tai vaikkapa yksinäisen kissan leikkikavereiksi. Heidän kanssaan täytyy kuitenkin olla hieman varovainen, sillä he saattavat huomaamatta varastaa sydämesi!

Kaunotar ja Nuutti etsivät sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissoina, niitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissat luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Niiden mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Kaverukset voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa) tai sähköpostitse varapj[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!