Kilda

Kilda on nuori herttainen vuoden ikäinen naaras, joka luovutettiin uudelle omistajalleen tammikuussa 2020.

Syyskuu 2019:
Hidasta, mutta varmaa kehittymistä ihmiseen tottumiseen tapahtuu koko ajan. Kilda tulee vastaa, ei juurikaan enää sähise tai väisty, vaikka olen puolen metrin päässä. Luottamusta alkaa siis kertyä siihen, etten ole pahasta. Tätä kissaa ei houkutella herkuilla. Hän tykkää oikeasta ruoasta. Se maittaa hyvin. Kildalle tärkeäksi on muodostunut myös muiden lauman jäsenten seura; varsinkin Kessun (rauhallinen, vanhempi). Samoin ulkoilu. Se onkin aina  ensimmäisenä menossa ulos tarhaan ja nauttii siellä olostaan, kunnes minä illalla ajan heidät sisälle nukkumaan.
Heinäkuu 2019:
Kildan olemus on muuttunut valtavasti viimeisten kuukausien aikana. Entisestä lymyilevästä tiukkailmeisestä jännittyneestä kissasta on tullut silminnähden rentoutuneempi ja koko sen olemus kasvoja myöten on pehmentynyt. Kilda tulee nykyään aamuisin hoitajaansa vastaan. Onko syynä se, että tietää, että tulossa on uusi annos maukasta märkämuonaa tai muuta herkkua, humppamusiikkia radiosta vai kissanhiekkalaatikon putsaus – vai uskaltaisiko hoitaja olettaa Kildalla olleen jopa ikävä ihmisen läheisyyttä ja läsnäoloa? Olkoon miten on, mutta hoitajasta tuo kehitys on valtaisan palkitsevaa. Kildan tyyppisen hyvin aran ja varautuneen kissan kanssa pienetkin kehitysaskeleet ovat äärettömän palkitsevia. Suurempia kuin voi kuvitellakaan. Kildan tuleva läheisin ihminen voi varautua siihen, että tämä kehitys jatkuu koko hänen loppuelämänsä ja jokainen askel lähempään kanssakäymiseen on aivan yhtä huikaisevan ihana. Kilda tulee nykyisessä kollilaumassa ainoana tyttönä hyvin toimeen, vaikkei jaksakaan aina innostua poikien loputtomasta riehumisesta ja hössötyksestä. Sopii hyvin ainoaksi tai varman rauhallisen lempeän kissan kaveriksi.Toukokuu 2019:
Kun Kilda saapui sijaiskotiin se oli erittäin arka kissa ja lymysi piilossaan monta viikkoa alkuun.
Siitä Kilda on rentoutunut hurjasti vaikka se ei tunne vieläkään oloaan täysin turvalliseksi, jos ihminen liikkuu samassa huoneessa.  Liikkumattomaan ihminen kuitenkin voi suhtautua rentoutuneesti.Tämä neiti pitää yli kaiken ruuasta, ja uudessa kodissa sitä kannattaa ehdottomasti käyttää kesyyntymisvälineenä.Kilda asustelee tällä hetkellä useamman samasta populaatiosta olevan kissan kanssa. Sillä ei ole ollut kahnauksia muiden kanssa, mutta se ei myöskään hakeudu muiden seuraan tai niiden kanssa leikkimään. Asenne on mieluummin, että elä ja anna toisen elää.