Adalmiina

Adalmiina on vartuneeseen ikään ehtinyt seurallinen rouvakissa (arvioitu syntymävuosi 2012), joka muutti omaan loppuelämän kotiin kesäkuussa 2019.

Adalmiina on seurallinen kissa. Se seuraa keittiöön ruuan toivossa melkein aina kun menen sinne ja seurailee välillä myös vessan oven taakse istumaan ja odottamaan kun sijaiskodin ihminen käy vessassa.
Adalmiinasta pitää yleensä seisoviin ja käveleviin ihmisiin vähintään metrin turvaväliä, tosin jos seisoo paikallaan kissa saattaa kävellä ohi jalkoja hipoen, muttei yleensä puske seisovan jalkoja. Jos kävelee kissaa vastaan kapealla käytävällä se ottaa hiukan juoksuaskelia, että ohitus tapahtuu nopeammin. Lattialla istuva ihminen taas on vastustamattoman ihana. Silloin Adalmiina yleensä pyrkii syliin silitettäväksi ja puskee käsiä. Välillä Adalmiina hyppii tuoleilla istuvien ihmisten syliin.
Rouva ei valkkaan ihmisiä vaan antaa melkein kaikkien ihmisten koskea ja silittää. Kuitenkin se taitaa kokea suoraan naamaa kohti tulevan käden uhaksi, jännittyy ja joskus pakenee tai läppäisee tassulla tällaisessa tilanteessa. Tietyissä lepopaikoissa ja piiloissa ei anna koskea, ehkä juuri sen vuoksi että niissä käsi tulee suoraan kohti naamaa.
Adalmiina on vielä melko säikky tietyissä tilanteissa, oudot äänet ja liikkuvat ihmiset hermostuttavat, vaikkakin kissa selvästi tulee rohkeammaksi koko ajan.
Päivisin Adalmiina lähinnä loikoilee sohvalla ja seurailee ihmisten tekemisiä. Joskus aamupäivällä torkkuu tai nukkuu, välillä piilossa ja välillä sohvalla. Iltaisin ja öisin kissa on aktiivisempi, juoksee ympäri taloa ja hyppii syliin enemmän, tutkii taloa ja yrittää päästä vaatekaappiin mylläämään vaatteet.
Adalmiina syö hyvin ja on perso ruualle ja herkuille. Adalmiinalla on tapana närppiä myös sijaiskoti kaverinsa Amantadiinin kupista ja herkut maistuvat lähes aina.
Adalmiina ei juurikaan leiki, pelkää lähes kaikkia leluja millä ollaan yritetty leikkiä, hiiriä ja tikun päässä roikkuvaa kärpästä juoksee karkuun ja kiliseviä palloja katsoo kuin halpaa makkaraa. Herkkuja hän saalistelee yleensä kun niitä heittelee, mutta vähän laiskasti. Jos herkku kierii tai liukuu lattialla hän ottaa niitä kiinni käpälillään ja jos menee liian kauas hän jää odottamaan uutta. Uudelle omistajalle Adalmiina asettaakin haasteen löytää se neitiä kiinnostava lelu.
Adalmiinalla on paha tapa pomottaa kämppistää, joten todennäköisesti sille sopisi koti ainoana kissana.
Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Adalmiinasta voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa) tai sähköpostitse varapj[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!