Niinu

Niinu on kaunis, noin kolmevuotias raidallinen kissa, joka pääsi muuttamaan samaan kotiin mihin aiemmin on adoptoitu sen kaveri Aata.

 Päivitys 13.1.2018

Niinu on kesyyntynyt sijaiskodissaan huomattavasti, vaikkei olekaan yhtä rohkea kuin pentunsa Liinus. Tämän omantunnonarvoisen, rauhallisen ja harkitsevan kissan luonne on kuitenkin päässyt valloittamaan niin sijaiskotilaisten kuin vieraidenkin sydämet. Erityisen hauskaa Niinussa ovat hänen lukuisat ilmeensä, joista voi tunnistaa hyvin tarkasti, mitä kissan päässä liikkuukaan.

Niinu rakastaa leikkimistä. Kissan päivät kuluvatkin joko Liinusta jahdatessa, sijaiskodin kanssa leikkiessä, taloyhtiön pihapiirin tarkkailussa ja sängyllä retkottaessa. Ja jos Niinu saisi päättää, päivään kuuluisi huomattavasti enemmän myös luontodokumenttien katselua ihmisten kanssa. Erityisen kiinnostunut Niinu on lintudokumenteista.

Sijaiskoti on nähnyt paljon vaivaa Niinun kesyttämiseksi, ja työn tulee jatkua kissaa ymmärtävästi tulevaisuudenkin kodissa. Edistystä on kuitenkin tapahtunut, ja enää vain äkkiseltään lähestyvä käsi saattaa aiheuttaa kissan perääntymisen, mutta enenevissä määrin sijaiskodissa on päiviä, joina Niinua saa silittää ongelmitta. Tämä kissa on perso ruoalle, joten sitä kannattaa käyttää hyväksi osana kesyyntymisprosessia!

Viime viikkoina Niinu on alkanut tulla öisin sijaiskodin jalkopäähän nukkumaan ja kotiin tullessa eteisen ovelle vastaan, joten on vain ajankysymys, milloin luottamus on voitettu lopullisesti. Olisikin tärkeää, että kissa pääsisi rakentamaan luottamuksen uuden kotinsa kanssa mahdollisimman pian.
Niinu etsii kotia, jossa on joko entuudestaan rauhallinen ja rohkea kissakaveri tai jossa olisi tilaa myös Liinus-pennulle. Rohkean ja luottavan kissan antama esimerkki on ehdottoman tärkeää arkojen, mutta ihmiseen kontaktia hakevan kissan kanssa.

Esittely 12.10.2017
Vielä ihmiseen hieman epäluuloisesti suhtautuva Niinu asustelee sijaiskodissa yhdessä kolmen pentunsa, Onnelin, Leenun ja Liinuksen kanssa.  Se voisikin hyvin muuttaa yhden pentunsa kanssa uuteen kotiin.

Alkuun Niinu piilotteli paljon pesäluolassa, mutta se on alkanut vapautua ja tulee iltaisin tarkkailemaan mitä talon ihmiset puuhailevat, eikä enää pakene välittömästi piiloon kun ihmiset saapuvat kissojen ”omaan tilaan”. Niinua on myös saanut hieman silittää kunhan välttää äkkinäisiä liikkeitä ja toimii hitaasti ja varovaisesti lukien kissaan elekieltä.