Veikka von Lojo

Veikka von Lojo on parivuotias (arvioitu syntymäaika kevät/2017) rento ja rempseä kissaherra, joka pääsi omaan loppuelämän kotiin kesäkuussa 2019.Veikka saapui taloon hyvin arkana ja pelokkaana. Ajattelin, että tästä tulee vaikea taival saada Veikka luottamaan ihmisiin. Ensimmäisinä päivinä Veikka kavahti pientäkin ääntä ja löysi turvallisen tilan vain kylppärin lokerosta, josta katseli maailmaa pupillit jättimäisen kokoisina. Seuraavina viikkoina pääsin kuitenkin todistamaan nopeinta sosiaalistumista ja rohkaistumista, mitä olen sijoituskissojen kanssa kokenut. Kun Veikka pääsi pois kylpyhuoneesta ja rohkaistui liikkumaan asunnossa, kehitysaskeleet seurasivat toisiaan nopeassa tahdissa. Ensin hän uskaltautui syömään, vaikka olin samassa huoneessa. Seuraavinä päivinä pääsin jo kosketusetäisyydelle ja sain rapsutusten palkkioksi kehräystä.
Nyt muutaman viikon meillä oltuaan Veikka on jokseenkin täydellinen kotikissa. Syliin hän ei vielä tule, mutta muutoin kaikki on kuin oman kissamme Leian kanssa: Veikka kulkee jaloissa, kerjää rapsutuksia, leikkii ja nukkuu sopuisasti Leian kanssa, antaa sekä lasten että heidän kavereidensa rapsutella (ja jälkimmäisiä jo ensinäkemältä.)Viime viikonloppuna talossa oli koira hoidossa ja varmuuden vuoksi laitoin Veikan ja koiran eri huoneisiin, mutta valokuvaussession yhteydessä koira pääsi vahingossa katsomaan Veikkaa, joka ei vaivautunut edes takapuolta nostamaan koiran nähdessään. Eli mahdollisesti Veikka voi sopia myös koiratalouteen. Lasten kanssa Veikka tulee hyvin toimeen tai ainakin omien 10- ja 13-vuotiaiden kanssa.
Viime yönä etenimme taas askeleen ja Veikka tuli jalkopäähäni nukkumaan. Mitä tässä vielä ehtiikään, ennenkuin Veikka löytää pysyvän kodin?Veikka on sosiaalinen, mutta rauhallinen kissa, joka tykkää leikkiä sekä ihmisten että toisten kissojen mutta viihtyy myös hiljaisemmassa ympäristössä. Voin suositella lähes minkätyyppiseen perheeseen tahansa. Aivan pienten lasten kanssa Veikka ei ole ollut, mutta ainakin isompien kanssa menee yhtä hyvin kuin muiden kissojenkin.