Horus

Neljävuotias (syntymävuodeksi arvioitu 2015) Horus etsii loppuelämän kotia.

Kesäkuu 2019:

Viimeisen kuukauden aikana Horuksesta on tapahtunut valtava muutos, hän ei vain anna koskea vaan jopa vaatii rapsutuksia! Paljon!

Antaa vieraidenkin rapsuttaa varovaisesti ja kiehnää jaloissa, tutkii reput ja kengät, kaikki uudet tuoksut ja ihmiset.  Varovaisesta sosiaaliseksi!

Ei kuitenkaan ole mikään syliin napattava ja paijattava, hän tulee itse lähelle kun haluaa läheisyyttä.

Alkuperäinen esittely:

Yritän kovasti keskittyä kirjoittamaan kuvausta kissasta, joka tuli luokseni kuin kummitus ja nyt kovaan ääneen vaatii huomiota taustalla. Miekuu ja kurnaa, komentaen ”Leiki ja ihaile!”

Ristona hän saapui (”Risto” nimen hän oli saanut koska jotain piti eläinlääkärille antaa), mutta luonani hän on kasvanut Horukseksi. Vieläkin tuo kaukososiaalinen kissa kummastelee ihmiskäsiä ja kosketusta, mutta paljon on hänessä muuttunutkin.    Horus löysi nopeasti hiekkalaatikot ja ruokapaikan, vain 2-3 yötä mentiin täyspimennossa, että onko täällä kissaa ollenkaan. Näinkin pienestä asunnosta (30,4m) osaa kissa, Horuksenkin kokoinen isohko roikale, löytää piiloja, joita ei tulisi mieleenkään katsoa. Mutta viikossa olin jo lopettanut sen vainoilun, että ”onko kissa asunnossa ollenkaan”, tuon epävarmuuden, jota väistämättä kokee tällaisen epävarman kissan kanssa aluksi.

Alkuun Horus sai tilaa telmiä yöllä, aikaa rauhassa vain minä seurassani ja nautti siitä. Nyt myöhemmin kun täällä on yöpynyt väkeä Horus on ollut asiasta hieman harmissaan. Nykyään tuo aiemmin asuntoon rakentamissani piilopaikoissa viihtynyt öisin kuuluva, harvoin näkyvä kissa tulee jo mouruamaan huomiota kun on ystäväkin kylässä.

Horus istuu usein takanani sängyllä tai jossain huoneen muista varjoista vain ihmeissään seuraten minua.  Hän liikkuu asunnossani vapaasti ellen minä ole tiellä. Horus säikkyy yllättäviä nopeita liikkeitä ja ääniä, mutta hän on samaan aikaan valtavan kiinnostunut, seurankipeä ja juurikin ”kaukososiaalinen” kissa.  Kunhan mennään hänen tahdissaan niin Horus on yllättänyt minut joka kerta sillä kuinka rohkea voikin olla. Kenenkään huomaamatta (melkein kenenkään) hän käy nuuskimassa ystävieni laukut ja varoittaa sähinällään jos tullaan liian lähelle. Itsetuntoa ja -varmuutta on siis tullut jo roimasti!

Horus on leikkisä kissa, joka tutustuttuaan paikkaan tykkää telmiä varsinkin yön tunteina, jolloin saa paljon iloa palloistaan ja seiniä pitkin juoksentelusta! Mutta myöskään ihmisohjatusta ”lelu-narun-ja-tikun-päässä”-leikkimisestä saa harvoin tarpeekseen!  Vaikka Horus kaipaa tämäntyyppistä leikittämistä, se on samaan aikaan kovin ujo leikistään ja huomatessaan minut saattaa hetkeksi perääntyä, kunnes joko hiiri tanssiin narun päässä tai kunnes hän mouruaa kysyen ”miksi lopetit?” Käteni tuntuvat aiheuttavan hänessä kummastusta, niiden kanssa kun olisi kiva leikkiä, mutta ihminen kieltää.  Horus on oppinut kuitenkin jo olemaan käyttämättä kynsiään,  kun yritän tutustuttaa häntä käsiini.

Hänestä, kissasta jolle ruoka on ollut hieman ehkä jo lohdukekin, on tullut hieman märkäruokaa sorsiva kuivarouskuttaja ellen antaisi märkäruokaa ensin.  Hiekkalaatikkohygieniasta Horus on tarkka ja maukuu jo vain tiedottaakseen että vessa on varattu! Katsokaas kun menen!

Horus tulee yöllä nukkumaan sänkyni jalkopäätyyn, kunnes väistämättä säikäytän hänet kääntämällä kylkeäni. Itseasiassa pitäisi kai jo sanoa Horuksen sänky, jonne saan iltaisin tulla varovaisesti pientä sähinää rauhoitellen uhmaten!

Ainakaan kovinkaan aktiivisesti kontaktia ottavan kissan kaveriksi Horus ei sovi ja meillä on vähän sellainen olo, että ainoana kissana oleminen olisi Horukselle paras ratkaisu.

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Horuksesta voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa) tai sähköpostitse varapj[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!