Mondrian von Lojo

Mondrian von Lojo on arviolta vuonna 2017 syntynyt kollikissa. Sijaiskodissa käytetään kutsumanimenä Monttua. Päivitetty 4.11.2019

Marraskuu 2019:

Mondrianista tuli kaverinsa Osmon lähdön jälkeen arempi, mutta taas pikku hiljaa ollaan palattu takaisin omaksi itsekseen. Mondrian kaipaa selkeästi seuraa muista kissoista, mutta myös ihmisten seuraa. Kissa viettää pääasiallisesti  päivät nukkuen ihmisten lähettyvillä, mutta aina välillä hän innostuu leikkimään päivällä. Mondrian leikkii siis pääasiallisesti iltaisin. Vieraita mennään edellee piiloon, sieltä on hyvä tarkkailla tilannetta rauhassa.
Mondrian kaipaisi kaverikseen toisen reippaan kissan, joka auttaa häntä rohkeammaksi. Vielä Mondrian  ei anna ihmisen koskea mutta kosketus etäisyydelle päästään jo.
***
Alussa Monttu viihtyi omissa oloissaan eikä häntä juurikaan näkynyt korvaa tai hännän päätä lukuunottamatta. Lelutkin saivat olla rauhassa, eikä sijaiskodin toisia kissoja kohtaan Monttu näyttänyt kiinnostuksen merkkejä. Alkuaikoina Montun näki vain ruoka-aikoina, silloikin vain syömisen ajan. Syömisen jälkeen hän meni takaisin piiloonsa. Yleensä Montun löysi verhon takaata ikkunalaudalta makoilemassa tai katsomassa ulos.  Kun Monttu päätti että sijaiskodin muihin kissoihin voisi tutustua tuli hänestä uusia puolia esiin.
Nykyään hän leikkii lelujen ja muiden tavaroiden kanssa mitä hän lattilta löytääkin sillä hetkellä, esim. muovipullon korkit ovat parasta ajan vietettä. Monttu leikkii pääasiallisesti yksin, mutta välillä innostuu leikkimään sijaiskodin toisen kissan Osmon kanssa. Montusta löytyy leikkisän puolen lisäksi myös rauhallinen sekä utelias puoli. Rauhallisuus näkyy siinä että Monttu tykkää makoilla sohvalla tai sängyllä pitkiäkin aikoja. Eikä hän muutenkaan hötkyile. Pääasiallisesti Monttu makoillee olohuoneessa sohvalla, mutta välillä kuitenkin uteliaisuus voittaa ja hän voikin siirtyä lähemmäs seuraamaan ihmisten puuhastelua turvallisen matkan päästä.
Monttu on myös rentoutunut eikä jokaista ääntä tarvitse mennä piiloon. Kuitenkin Monttu on vielä arka eikä päästä kosketus etäisyydelle. Ruoka-aikana ja herkkujen antamisen aikana Monttu saattaa tulla huomattamaan puolen metrin päähän. Tutumpia vieraita ihmisiä ei tarvitse enää mennä piiloon, mutta täysin vieraita ihmisiä täytyy. Aiemmin Montulla oli kaverina kaksi dominoivampaa kissaa, joiden käytös sai sen vetäytymään kuoreensa, joten se toivoo asuinkaverikseen rauhallisen kissakaverin.
Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Montusta voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa) tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!