Unto von Lojo

Unto on noin parivuotias von Lojolainen jonka muutti omaan loppuelämänsä kotiin tammikuussa 2020.

Unto on nykyisessä sijaiskodissa majaillut parin kuukauden ajan ja opetellut elämään ihmisten kanssa. Kärttyinen sähikäinen on muuttunut kädestä syöväksi, juttelevaksi lokottelijaksi, joka kiipeilee kissapuissa ja hyllyillä, ja leikkii välillä niin että ovet kolisee. Tämä ei toisaalta liene mikään ihme, sillä yksi Unton persoonallisista piirteistä on karsastavien silmien lisäksi hänen suuri kokonsa.

Herralla on myös ruuan suhteen hyvin tarkkoja kriteerejä. Kuivaruuan suhteen on tuntunut kelpaavan mikä tahansa, mutta märkäruuan ja herkkujen kanssa tilanne on toinen. Leikkiessä herkkutikut ovat suosikkeja, muut eivät yleensä jaksa juuri kiinnostaa. Sijaiskodissa on myös jouduttu opettelemaan kansien käyttöä ja muutenkin ruuan suojaamista, sillä ihmisten ruokahan nyt toki on hyvää! Jos ei vahdi, Unto tunkee nenänsä lautaselle, kiipeää hellalle ja syö lehtikaalit parvekkeelta. Tämän lisäksi hän käy välillä tyhjentämässä myös kissakaverinsa kupin, joten tulevan mahdollisen kissakaverin paranee osata pitää puolensa.

Vaikka Unto nukkuu jo syvääkin unta ihmisten läsnäollessa ja seuraa elämää olohuoneessa, liikkuvaa ihmistä usein vielä väistetään, ja saattaapa herra sähähtääkin, jos ihminen yhtäkkiä ilmestyy esimerkiksi nurkan takaa ilman varoitusta. Silityksiä ei vielä oteta vastaan, mutta toisinaan Unto aivan varovasti puskee sormia ja varpaita, ja saattaa torkkua jalkojen vieressä.

 

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Untoa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa) tai sähköpostitse varapj[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!