Kerttu VARATTU

Kerttu on 9-vuotias yhdistykselle palannut kodinvaihtaja, joka etsii kotia jossa olisi mahdollisimman paljon aikaa sille. Päivitetty 3.2.2020

Päivitetty helmikuu 2020:

Terveisiä Kertusta!

Tämä kissa rakastaa rapsuja ja kömpii usein myös syliin makoilemaan.  Nukkuvan ihmisen vieressäse lepäilee kehräävänä karvakasana.

Harvakseltaan se innostuu leikkimään yksin hiiren kanssa mutta enemmän selkeästi nauttii kun joku leikityttää kädestä pitäen.

Kertulla on ollut pissaus ongelmaa, tällä hetkellä kuitenkin hyvin harvoin. Rauhallinen vessaympäristö ja vessan siisteys tuntuu auttavan. Stressi selkeästi aiheuttaa pissaamista, esimerkiksi kuljetuskoppa ja lääkäri käynnit sekä pölynimuri.

Varoituksen sana, hänelle saattaa sydämensä menettää!

***

Kerttu on seurallinen ja läheisyyden kaipuinen, hän hakeutuu usein viereen makoilemaan ja toisinaan istahtaa syliinkin. Hän puskee paljon rapsujen ja silitysten toivossa ja niistä kovasti nauttii. Luonteeltaan on rauhallinen tarkkailija. Tykkää seurata kodin puuhastelua ja toisinaan hän seurailee ikkunasta liikennettä tarkkaavaisesti. Kun keittiössä häärää, saattaa takaa kuulua hento naukaisu, jos pienen namipalan saisin. Leikkimään hän ei usein innostu mutta silloin kuin näin käy hän valitsee huiskan. Tosin huiskaa kannattaa heilutella varoen, muuten hän saattaa säikähtää ja mennä piiloon, josta hän kuitenkin tuleekin jo pian taas rapsulle.

Kerttu on yhdistykselle palannut kissa, jolla on aina ollut jonkinasteista pissavaivaa. Se selkeästi stressaa omien ihmisten poissaoloa ja siksi se tarvitsee kodin, jossa ihmiset ovat PALJON kotona, joko kotona viihtyvä eläkeläinen tai sitten kotoa töitä tekevä ihminen. Vääriinpaikkoihin pissailluun vaikuttaa luonnollisesti se, että vessalaatikon puhtaudesta pidetään erityisen hyvää huolta. Myöskin edellisessä kodissa todettiin ulkoilun auttavan. Sijaiskodista kerrottiinkin että ohipissailuja ei siellä oikeastaan ole kuin muutamasti tapahtunut, eli tukitoimista on ollut apua. Myöskin uudelle kodille kerrotaan ohjeistusta tilanteeseen, joten sitä ei tarvitse itse selvitellä, vaan apua saa.

Kaiken kaikkiaan Kertun olisi jo aika saada koti jonka elämänrytmi sopisi hänelle paremmin. Tämä suloinen perheestä pitävä aikuinen kissa onkin kotonaan viihtyvän paras kaveri.

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Kissaa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa) tai sähköpostitse varapj[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!