Luikuri (ja Liukuri)

Luikuri on nuori n. 8kk ikäinen pojankloppi, joka etsii kissakaverillista kotia. Liukurille ei tällä hetkellä etsitä kotia. PÄIVITETTY 27.9.2019

Päivitystä 27.9.2019: Luikuri ja Liukuri ovat lyöneet viisaat pikkupäänsä yhteen ja tulleet siihen tulokseen, että silitykset ovat kivoja ja sylissäkin on välillä ihan hauskaa. Yöllä molemmat nukkuu mielellään ihmisen jalkojen päällä tai kyljessä kiinni.

Luikuria saa nyt silittää oikeastaan aina, ja se tulee myös toisinaan kiehnäämään ja puskemaan
ihmistä. Nostaa saa pieniä matkoja, esim. pöydältä lattialle, mutta parhaiten kissa viihtyy
sylissä silloin, kun se saa itse päättää milloin on sylittelyaika. Luikuri tuleekin mielellään syliin
nukkumaan tai metsästelemään silityksiä. Vieraat ihmiset pelottavat Luikuria yhä, mutta tuttujen vieraiden seurassa se
liikkuu rennosti.

Liukuriakin saa nykyään silitellä vapaasti. Myös sen saa ottaa syliin pieneksi hetkeksi ilman, että se
siitä pahemmin häiriintyy. Liukuri tulee itse syliin leikkimään esim. ihmisen hiuksilla. Halutessaan
kertoa, että nyt kaivattaisiin lisää silityksiä se tulee myös puoliksi syliin makailemaan ja
kehräilemään. Vieraat eivät pelota kissaa enää kovin paljoa, ja hetken mietittyään se tuleekin usein tervehtimään uusiakin ihmisiä. Toisinaan vieraat saavat myös silittää Liukuria.

 

Alkuperäiset esittelyt:

Luikuri on utelias kovaa vauhtia kesyyntyvä pikkukissa, joka rakastaa leikkimistä. Se leikkii mielellään ihmisen tai kaverinsa Liukurin kanssa. Jos ihminen ei jaksa enää heiluttaa huiskalelua, niin ei hätää! Luikurin mielestä on ihan yhtä hauskaa leikkiä sillä itsekseen tai toisen kissan kanssa. Jos Luikuri kuitenkin kaipaa ihmiseltä lisäviihdytystä, nousee se seisomaan tuolia vasten ja tuijottaa vaativasti heiluvia huiskia tai lentäviä palloja odotellen.

 

Kun Luikuri saapui sijaiskotiin, oli se melko varma, että ihmiset ovat hirviöitä, joille on parasta sihistä aina kun vain näkee niitä. Nykyään ihmiset eivät enää pelota kissaa, vaan se seurailee ihmisiä ympäriinsä kiinnostuneena ja harvoin vaivautuu edes väistämään, vaikka ihminen kävelisi ihan vierestä. Muutenkin Luikuri liikkuu ja elelee melko rennon oloisesti nykyään. Se myös selvästi hakeutuu nukkumaan ja leikkimään ihmisen läheisyyteen, vaikka ei ihan kylkeen kiinni tulekaan. Luikuria saa jo hieman silittää syödessä ja nukkuessa tai lepäillessä jo ihan vapaasti. Liikkeellä ollessaan kissa tulee mielellään nuuskimaan ja tökkimään tarjolla olevia käsiä ja varpaita, mutta useimmiten väistää silityksiä. Leikin temmellyksessä Luikuri on kuitenkin erehtynyt jopa kierimään ihmisen jalan päällä.

 

Liukuri on pallopeleistä innostunut pikkukissa, joka kesyyntyy hyvää tahtia. Myös Liukuri leikkii mielellään ihmisen kanssa. Tosin sen huomiokyky häiriintyy huiskalelusta usein esimerkiksi kissakaverin heiluvaan häntään, jolloin tiedossa on iloinen painimatsi. Erityisesti Liukuri pitää kuitenkin palloista ja muista helposti heiteltävistä leluista, joita se jaksaisi kuljetella yksin tai kaverin kanssa loputtomiin. Myös ihmisten varpaat ovat Liukurista ihania, olivat ne sitten paikallaan tai liikkeessä.

 

Liukurilla on veljeään hieman epäluuloisempi suhtautuminen ihmisiin, mutta sekin on selvästi rentoutunut alkuajoista ja alkanut osoittaa kiinnostusta ihmisten tekemisiin. Paikallaan olevat ihmiset eivät pelota kissaa enää tippaakaan, mutta yllättävästi tai liian nopeasti liikkuvat ihmiset saavat sen useimmiten piiloutumaan hetkellisesti. Toisinaan jos Liukurilla on oikein mieluisa unipaikka, esimerkiksi keskellä lattiaa, ei se kuitenkaan jaksa väistää vaikka ihminen kävelisi ohi hyvinkin läheltä. Leikin keinoin myös Liukurin saan houkuteltua aivan lähelle ja sekin hakeutuu usein nukkumaan tai leikkimään ihmisen lähelle. Liukuria saa hieman silittää syödessä ja nukkuessa tai lepäillessä jo ihan vapaasti. Liikkeellä ollessaan kissa tulee useimmiten mielellään nuuskimaan ja tökkimään tarjolla olevia käsiä, mutta väistää silityksiä.

 

Kissat etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, niitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissat luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Mikrosirut on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Kissaa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa), adoptiolomakkeen täyttämällä tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!