Popo

Popo on 8v rauhallinen kolli, joka etsii itselleen rauhallista aikuistaloutta ainoana kissana.

 

Popo on yhdistykselle tullut kodinvaihtajana ja etsii itselleen nyt uutta stressitöntä omaa kotia. Herra on kiltti ja rauhallinen kissa, joka vielä jännittää vieraita, eikä sovi lapsiperheeseen. Tällä hetkellä se jakaa sijaiskodin Reetan kanssa, mutta koska kissat eivät ole tulleet toimeen, ei Popo ole päässyt kunnolla rentoutumaan. Se tarvitseekin kodin jossa se voi jatkaa rauhallisesti kotoutumistaan ja pääsee täysillä nauttimaan elämästään ainoana kissana. 

 

Se ei ole mikään suuri yksinään leikkijä, mutta ihmisen kanssa esimerkiksi narunpätkän saalistaminen on mukavaa. Kissatunnelit ja parvekkeella nuuskiminen on hänen tapansa seikkailla. Popo selkeästi kaipaakin rauhallisia aktiviteetteja, joita esimerkiksi ulkotarhassa lintujen ja kärpästen seuraaminen tarjoaakin. Muutenkin se on rauhaa rakastava ja lepoa arvostava mies. Parhaita paikkoja on kiipeilypuiden korkeat piilot, pehmeä sänky tai peti ikkunalla. 

 

Popo nauttii selvästi rapsutuksista, ja kellahtaakin usein kyljelleen kehräämään ja leipomaan onnellisesti. Kuitenkin rapsutuksia tulisi hänestä tarjoilla vain turvallisissa paikoissa, kuten sängyllä. Sinne on hyvä hypätä sitten ihmisen viereen hakemaan päivän rakkausannostus jonka jälkeen voi mennä jalkoihin itse nukkumaan. Popo ei juurikaan arastele ihmisiä, kunhan ei suoraan kävellä kohti. Silloin on kissasta helpompi vain väistää jonkin matkan päähän, ja tarkkailla että mitähän seuraavaksi tapahtuu. Sama reaktio sillä on koviin ääniin (esimerkiksi imuri). Huomattuaan kuitenkin ettei ole hätää, se palaa piilostaan takaisin normaaliin arkeen. 

 

Sillä on myös tarkka nenäskanneri, millä se tarkastaa ihmisten kädet ja kauppakassit tarkasti. Oikeastaan kaikki hajut pitää tarkasti nuuskuttaa läpi. Ehkäpä edellisessä elämässään Popo ollut tutkija? Ainakin se on hyvin ympäristötietoinen, koska sillä on myös pienoinen pakkomielle jyrsiä muovipusseja, joten ne tulee kotona pitää visusti piilossa. Tosin se myös haluaisi järsiä huonekasveja… Parempi tarkistaa niiden myrkyttömyys siis.  Myös ruuasta se on kovin tarkka, eikä sille kelpaakkaan märkäruoka kovin usein. Onneksi Popo on kuitenkin hyvä juomaan, mutta tulevan kodin kannattaa muistaa kuitenkin laittaa sille useampi vesikippo tarjolle ja kiinnittää huomiota raksujen laatun.

 

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Kissaa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa) tai sähköpostitse varapj[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!