Popo ERITYISADOPTIO

Popo on 8v rauhallinen kolli, joka etsii itselleen rauhallista aikuistaloutta ainoana kissana. Päivitetty 6.7.2020

Heinäkuu 2020:

Popo tykkää oman ihmisen seurasta ja rapsutuksia hänelle saa antaa oikeastaan missä vain, ja edelleen kyljelleen kellahtaminen on hänen juttunsa. Popo tulee usein hengaamaan ihmisen lähettyville katsomaan olisiko jotain tekemistä, ja nukkuu vaikka sohvalla jos ihminenkin on sohvalla. Aamulla hän saattaa herätä ihmisen kanssa ja tulla heti ensimmäisenä aamulla pyytämään rapsutuksia. Popo on kuitenkin myös itsenäinen ja pitää asunnon tutkimisesta ja parvekkeella oleilusta ja omassa rauhassa olosta. Nämä ovatkin Popon suurin ajanviete. Popo ei tule syliin eikä ihan kylkeenkään kiinni siliteltäväksi, vaan aina pienen hajuraon päähän.

Yksin hän ei edelleenkään mielestäni leiki, ja ihmisen kanssakin todella vähän. Hänelle pitääkin siis keksiä muita virikkeitä asunnossa jatkuvasti, kuten kissatunneleiden virittelyä, seinien kiipeilyhyllyjä ja tärkeimpänä parveke/kissatarha ulkona. Kissanmintusta Popo joskus innostuu. Usein Popo myös haluaa nukkua omassa rauhassaa, hänellä onkin hyvä olla lukuisia nukkumapaikkoja ympäri asuntoa. Jos Popolla on ollut tylsää / liian vähän virikkeitä saattaa hän saada juoksuhepuleita tai kävellä ympäri asuntoa (isompi asunto Popolle parempi).

Edelleen Popo saattaa säikähtää hänelle täysin tuttua ihmistä jos tämä kävelee väärästä kulmasta tai seisoo väärässä paikassa. Kuitenkin kun hän huomaa ettei ole hätää on taas oma itsensä. Popo ei myöskään tykkää rappukäytävän äänistä, joten kerrostalo ei välttämättä ole hänelle paras paikka.

Popolla on todettu kilpirauhasen liikatoiminta, johon sille on tällä hetkellä lääkitys, jonka toivotaan kohentavan kissan oloa. Popo on oireillut liikatoiminnasta oksentelulla ja karvanlähdöllä. Kissalle etsitään erityisadoptiolla loppuelämän kotia, jossa uusi omistaja yhdessä Dewin kanssa vastaa kissan hyvästä elämästä. Uuden omistajan vastuulle jää rakastaa ja huolehtia kissasta ihan täysillä, huolehtia, että sillä on ruokaa ja hiekkaa, se saa rokotukset ja madotukset. Dewi taas huolehtii siitä, että Popon kilpirauhasen liikatoimintaa hoidetaan lääkkeillä ja se pääsee verikokeisiin ja muihin tärkeisiin eläinlääkärikäynteihin. Kysy lisää, me kerromme.

Päivitys joulukuu:

Popo on alkanut jälleen rentoutumaan jäätyään sijaiskodin ainoaksi kissaksi.
Se liikkuu rennosti asunnossa ja lepäilee edelleen suurimman osan päivästään. Hän usein katsoo sohvalta kun ihminen lähtee töihin ja hänet löytää sängystä nukkumasta kun tulee kotiin. Popo on alkanut ottamaan enemmän kontaktia ihmiseen ja tulee kertomaan jos hän haluaa jotain. Se etsii ihmisen ja tulee pyörimään lähettyville jos haluaa esimerkiksi parvekkeelle. Muutamia kertoja Popo on jopa hyvin hennolla mau’unnalla ilmoittanut halunsa päästä parvekkeelle.Sänky on herralle turvallisin paikka ja siellä hän haluaakin vähintään kerran päivässä kunnon rapsutukset. Ensin pitää kellahtaa kyljelleen ja sitten halutaan kovasti rapsutuksia samalla kun kehrätään ja leivotaan tassuillaan. Myös sohvalta uskalletaan rapsuja hakea. Usein öisin Popo tulee sänkyyn nukkumaan ihmisen viereen.Parveke on Popolle kaikkein mieluisin paikka. Se haluaisikin käydä parvekkeella yöt ja päivät, lintujen katselu ja ilman haistelu on hänelle niin mieluista puuhaa. Nyt ilmojen kylmettyä riittää usein ilman haistelu oven raosta.Popo ei leiki itsekseen, mutta leikkii hieman ihmisen kanssa. Narulelua hän tykkää kaivella esimerkiksi viltin alta, ja joskus hän läpsäyttää sulkahuiskaa lennosta. Popo on selvästi ilta-aktiivinen ja juuri ihmisen nukkumaanmenoaika on hänelle mieluisin aika leikkiä.

Edelleen uusdet tai kovat äänet pelottaa, ja kaikkia vieraita hän menee visusti piiloon eikä tule näytille. Tutun ihmisen seurasta hän kuitenkin selvästi tykkää ja muutenkin hän on rauhallinen ja rapsutuksista tykkäävä poika. Hänellä on kuitenkin edelleen tapana juosta aina seisovan ihmisen ohi ja kävelevä ihminen voi olla vielä hieman pelottava. Muuten hän ei tuttua ihmistä pelkää.Uusia kuvia ja videoita Poposta löytyy Instagramista https://www.instagram.com/parus_aterr/

Alkuperäinen esittely:

Popo on yhdistykselle tullut kodinvaihtajana ja etsii itselleen nyt uutta stressitöntä omaa kotia. Herra on kiltti ja rauhallinen kissa, joka vielä jännittää vieraita, eikä sovi lapsiperheeseen. Tällä hetkellä se jakaa sijaiskodin Reetan kanssa, mutta koska kissat eivät ole tulleet toimeen, ei Popo ole päässyt kunnolla rentoutumaan. Se tarvitseekin kodin jossa se voi jatkaa rauhallisesti kotoutumistaan ja pääsee täysillä nauttimaan elämästään ainoana kissana. 

 

Se ei ole mikään suuri yksinään leikkijä, mutta ihmisen kanssa esimerkiksi narunpätkän saalistaminen on mukavaa. Kissatunnelit ja parvekkeella nuuskiminen on hänen tapansa seikkailla. Popo selkeästi kaipaakin rauhallisia aktiviteetteja, joita esimerkiksi ulkotarhassa lintujen ja kärpästen seuraaminen tarjoaakin. Muutenkin se on rauhaa rakastava ja lepoa arvostava mies. Parhaita paikkoja on kiipeilypuiden korkeat piilot, pehmeä sänky tai peti ikkunalla. 

 

Popo nauttii selvästi rapsutuksista, ja kellahtaakin usein kyljelleen kehräämään ja leipomaan onnellisesti. Kuitenkin rapsutuksia tulisi hänestä tarjoilla vain turvallisissa paikoissa, kuten sängyllä. Sinne on hyvä hypätä sitten ihmisen viereen hakemaan päivän rakkausannostus jonka jälkeen voi mennä jalkoihin itse nukkumaan. Popo ei juurikaan arastele ihmisiä, kunhan ei suoraan kävellä kohti. Silloin on kissasta helpompi vain väistää jonkin matkan päähän, ja tarkkailla että mitähän seuraavaksi tapahtuu. Sama reaktio sillä on koviin ääniin (esimerkiksi imuri). Huomattuaan kuitenkin ettei ole hätää, se palaa piilostaan takaisin normaaliin arkeen. 

 

Sillä on myös tarkka nenäskanneri, millä se tarkastaa ihmisten kädet ja kauppakassit tarkasti. Oikeastaan kaikki hajut pitää tarkasti nuuskuttaa läpi. Ehkäpä edellisessä elämässään Popo ollut tutkija? Ainakin se on hyvin ympäristötietoinen, koska sillä on myös pienoinen pakkomielle jyrsiä muovipusseja, joten ne tulee kotona pitää visusti piilossa. Tosin se myös haluaisi järsiä huonekasveja… Parempi tarkistaa niiden myrkyttömyys siis.  Myös ruuasta se on kovin tarkka, eikä sille kelpaakkaan märkäruoka kovin usein. Onneksi Popo on kuitenkin hyvä juomaan, mutta tulevan kodin kannattaa muistaa kuitenkin laittaa sille useampi vesikippo tarjolle ja kiinnittää huomiota raksujen laatun.

 

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Kissaa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa) tai sähköpostitse varapj[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!