Osmo von Lojo

Lohjalla (arviolta) armon vuonna 2015 syntynyt mustavalkoinen kollikissa Osmo von Lojo löysi oman kodin 8.9.2019.

Heinäkuu 2019:

Osmo on taas ottanut askeleen eteenpäin kesyyntymisessä.  Vähän tutummat vieraat saavat vähän jo rapsuttaa. Osmo myös alkanut pyöriä keittiössä kun siellä tehdään ruokaa. Osmo ilmeisesti toivoo että hänelle tippusi jotain syötävää lattialle.
Osmo onkin oppinut vaatimaan rapsutuksia ja silityksiä.  Tykkää erityisesti kun toisen korvan taakata rapsutetaan.

Toukokuu 2019:

Osmo von Lojo on rentoutunut lisää sijaiskodissa. Nykyään se nauttii tutun ihmisen rapsutuksista ja antaa vieraankin ihmisen tulla lähelle istumaan.
Maaliskuu 2019:

Osmo on rauhallinen kissa, kaikki kiire on kadonnut sen normaalista päivittäisistä aktiviteeteistä. Alkuun Osmo oli hyvin arka, mutta sijaiskodissa se on rentoutunut ja rohkeutta on tullut hienosti lisää viimeisen kuukauden aikana. Päivisin Osmo tykkää nukkua sängyllä tai sen alla poissa hälystä, mitä nyt viime aikoina (kevätkö tehnyt tepposen) Osmo on myös alkanut makoilla ikkunalaudalla.  Illalla Osmo alkaa liikkua enemmän ja tutkiskella taloa. Joskus herra saattaa siirtyä lähemmäs ihmistä makoilemaan ja katsomaan kaksijalkaisen puuhastelua. Öisin hän voi tulla nukkumaan viereen.

Osmo ei varsinaisesti pelkää ihmistä ja vieraskin turva-alueen ulkopuolella pysyvä rauhallinen ihminen on ok. Kuitenkin Osmon mielestä ihmiseen käsiin kannattaa suhtautua epäilevästi. Osmo ei annakaan vielä koskea itseään, mutta varsinkin herkkujen voimalla se on saatu lähestymään käsiä ja niitä on käyty haistelemassa.

Kohti tuleva ihminen on Osmon mielestä vielä sen verran jännittävä asia että sitä pitää mennä piiloon tai karkuun esim. pöydän tai sängyn alle.

Ruoka ajat ovat Osmolle mieluisia. Osmo ilmoittaakin äänekkäästi, kun pitää saada ruokaa ja pyörii jaloissa eikä poistu ennen kuin on saanut ruokakipon eteensä. Koska herran ruokahalu on aikalailla pohjaton tulee tarkkailla sen syömän ruuan määrää ja sitä, ettei se pääse syömään kissakavereidensa ruokia. Erilaisten aktivointikuppien kokeilu voisikin olla Osmo kanssa järkevää, ei tulisi syötyä liikaa ja tulisi pientä aktiviteettiakin.