Wissy

Wissy on 5/2018 syntynyt energinen nuori naaraskissa, joka löysin oman loppuelämän kodin lokakuussa 2019.

Wissy saapui yhdistykselle heinäkuun puolivälissä, arkana ja erpäluuloisena. Se piiloutui ihmiseltä ja lähestyminen sai aina kissan pakenemaan. Kunhan muutosta sijaiskodin eristystilaan oli toivuttu alkoi neidin energisyys ja kissakavereihin kohdistuva seuran tarve näkyä. Suljetun oven takaa alkoi kuulua leikkimisen ääniä, aamuisin matot olivat rytyssä ja sijaiskodin omien kissojen maukumisiin vastattiin.

Herkkujen avulla Wissy alkoi tulla ulos kuorestaan ja niiden avulla se saatiin ensin luottamaan paikallaan olevaan ihmiseen ja sitten ottamaan vastaan rapsutuksia. Nyt aamuisin kun Wissyn kortteeriin menee saa vastaansa rakkauspuuskan ja rapsutuksia on annettava. Muuten rapsutusten ja silittelyiden kanssa mennään kissan ehdoilla.
Yleisesti tämä kilppari suhtautuu hieman epäileväisesti ihmiseen vaikka se voi jo rennosti kulkea ympäri taloa ja liikkuvaa ihmistä tarkkailaan huolella.  Kesy kissakaveri on tehnyt Wissylle hyvää ja leikkimisen lisäksi sen esimerkin voimin Wissy on tullut mm. sohvalle ihmisen kainaloon hakemaan rapsutuksia.

Wissyn uudesta kodista on leikkikaverin lisäksi löydyttävä leluja ja ihminen, joka on kiinnostunut kaivamaan niitä esiin sohvan alta. Sijaiskodissa kuvainnollisesti välillä tanner oikein tömisee kun Wissy juoksee sydämensä kyllyydestä kissakaverinsa kanssa. Kevyiden kylppärimattojen kanssa painitaan ja pallot lentelevät huolella ympäriinsä ovat ne sitten kevyitä pehmopalloja joita heitellään ilmaan tai superpalloja, jotka kävyvät jalkapallosta.

Sijaiskodissa Wissy on nauttinut luonnon eläinten tarkkailusta, joten toiveena uudelta kodilta olisi myös mahdollisuus tarkkailla ympäröivän maailman menoa joko lasitetulta terassilta tai parvekkeelta tai ulkotarhassa. Valjaskissaa Wissystä ei koskaan tule.

Sijaiskodissa on kaksi omaa kissaa, joihin Wissy on suhtautunut aina yltiösosiaalisesti ja -positiivisesti. Se rakastaa muiden kissojen seuraa ja hakeutuu siihen jopa silloin kun toinen ei haluaisi Wissyä metrin säteelle itsestään. Se on myös ehdottomasti mallioppija ja sen ansiosta oppinut sijaiskodissa mm. pyörimään keittiössä jaloissa. Wissy on tottunut myös alle kouluikäisen lapsen aiheuttamaan äänimaailmaan eikä hätkähdä siitä, enemmän ongelmaa on ollutkin lapsen lelujen varastamisesta omiin kissamaisiin leikkeihin.

Wissy ontuu toista etutassuaan. Tassu on kuvattu Dewin toimesta ja siinä on vanha murtuma, joka on luutunut väärin. Vamma ei estä kissaa hyppimästä (se hyppii kyllä erittäin tehokkaasti mm. kiipeilypuihin, pöydille ja tasoille), mutta kissan kävelemistä kannattaa seurata ja pieniinkin muutoksiin reagoida.
Wissy on pelkoagressiivinen kissa. Vaikka se onkin herttainen ja ihmistä väistävä kissa niin kun se pitäisi saada esim. eläinlääkäriin siitä paljastuu villipeto. Jatkossa onkin tärkeää, että Wissyn uudelta kodilta löytyisi neidille hoitaja, joka voi esim. matkojen ajan hoitaa kissaa sen omassa kodissa. Eläinlääkäriin saamisessa Dewi auttaa tarvittaessa myöhemminkin.