Amantadiini

Amantadiini on arviolta n.3-vuotias, 2016 syntynyt narttu joka rakastaa sukkia ja muutti omaan loppuelämän kotiinsa syyskuussa 2019.

Amantadiini on aktiivinen ja utelias kissa, joka viettää päivänsä seuraillen ihmistä huoneesta toiseen. Pienen välimatkan päästä on hyvä tarkkailla sijaiskodin tekemisiä ja tarkastella josko vaikka nameja olisi tiedossa. Neiti saattaa makoilla kaikessa rauhassa tai tutkia rennosti samaa huonetta jossa ihminen on, kunhan kukaan ei ala kävellä kohtisuoraan päin. Se on vielä jännää ja saa uteliaankin sielun väistämään muutaman metrin päähän.

Mikäli ihminen on rauhallisesti tuolilla, uskaltaa Amantadiini hiukan lähemmäs katselemaan. Sitten vielä hieman lähemmäs. Pian kissa onkin jo nuuhkimassa ihmistä sekä kevyesti läpsimässä käsivartta maukujen kera. Josko nyt saisi niitä nameja tai leikkiseuraa?

Vaikka Amantadiini onkin todella utelias ja tulee lähelle ihmisiä, jännittää se vielä koskettamista. Sitä onkin syytä harjoitella vaikka namujen avulla tai leikin tiimellyksessä. Kuitenkin kissalla on vielä säikähtäessään tapana ottaa kynnet mukaan, joten sitä ei suositella perheeseen jossa on pieniä lapsia.

Amantadiini on vielä nuori aikuinen, joten energiaa sillä myös riittää. Se rakastaakin leikkiä yksinään hiirillä tai palloleluilla, sekä ihmisen kanssa esimerkiksi keppilelulla. Ihan ykkösjuttu on kuitenkin sukat. Kaikki vaatekappaleet kelpaa leikkikaluiksi, mutta ne sukat. Ne ovat lempparit. Tämän takia onkin suositeltavaa että kissalla riittää aktivointiin leluja ja tekemistä, sekä että koti leikkisi sen kanssa aktiivisesti. Varsinkin jos arvostaa ehjiä sukkia. Amantadiini osaa kyllä vihjailevasti pudotella lelujaan pöydiltä jos ihminen ei muuten hoksaa leikkituokiota.

Yöllä sitten onkin hyvä käpertyä sänkyyn nukkumaan (kunhan hiukan on etäisyyttä ihmisestä), tai vähän etäämmälle makuuhuoneen lattialle. Sieltä on sitten hyvä ampaista jatkamaan yöllisiä kissanelämään kuuluvia seikkailuja ja leikkejä, kun tietää että aamulla on taas luvassa herkkuja ja uusia ihmeellisiä seikkailuja ihmisten kanssa.