Reetta

Reetta on parivuotias kaunis kilppari tyttönen, joka muutti samaan kotiin Lean kanssa.

 

Reetta on muuttunut ennen kylppärissä majailevasta kissasta aina olkkarissa ja touhussa mukana olevaksi kisuksi, joka enää harvoin majailee missään piilossa. Se leikkii paljon itsekseen ja ihmisen kanssa, lähes kaikenlaiset lelut kelpaavat itsenäiseen leikkiin mutta pallot sun muut lattialla pyörivät lelut ovat lemppareita. Tiiviiksi rypistetyt paperipallot ovat myös suosikkeja ja pallot löytyvät aina revittyinä aamuisin. Ihmisen kanssa huiskalelun kanssa on kiva leikkiä ja joskus jopa heittäytyy selälleen leikkimään. Usein jos ihminen istuu sohvalla tulee Reetta sohvan eteen tuijottamaan että leikittäisiinkö nyt.

 

Luonteeltaan neiti on todella rohkea ja utelias, seuraa ihmisen tekemistä jatkuvasti esim tuijottaa kun ihminen syö yms. Jos ihminen syö sohvalla hyppää Reetta viereen ja kävelee melkein syliin tullessaan nuuhkimaan mitä tarjolla on. Myös ihmisen kädet nuuhkitaan mielenkiinnolla. Silityksiä ei olla vielä paljoa harjoiteltu, mutta luultavasti siihen päästään ajan kanssa. Kissan ollessa perso ruualle, helpottaa se kissan motivointia ja totuttelua. Sille kelpaa monenlaiset pöperöt ja onkin hyvä tarkkailla miten ruokaa on tarjolla, ettei se pyöristy liikaa. Myöskin mahdollinen kala- ja vilja-allergia tulee ottaa ruokinnassa huomioon.

 

Kiipeilypuut eivät hirveästi ole Reettaa kiinnostaneet, elelee enemmän lattian tasolla ja lempipaikka nukkua onkin lattiapeti. Tosin sohvaltakin hänet on pari kertaa löydetty nukkumasta. Se on hyvin tottunut jo ihmisiin, mutta suoraan sitä lähestyminen, saa sen vielä jännittämään. Muuten ihminen saakin touhuta ja meluta Reetan nukkuessa rauhassa olohuoneen lattialla. Vieraillekin on uskaltauduttu näyttäytymään, kunhan on jonkinaikaa tilanetta tarkkailtu piilosta. Parvekkeella on myös mukava kyttäillä maailmaa. Vaikka Reetalla onkin oikeassa silmässä pieni sumentuma, ei se menoa mitenkään haittaa.

 

Reetta kurisee ja hyrisee paljon hereillä ollessan ja viihtyisi kodissa jossa sen kanssa olisi lajitoveri leikkimässä. Kovin herkän kissan kanssa sitä ei suositella, sillä Reetta on sijaiskodissa osoittanut olevansa melko vahva luonne ja saattaisi alkaa liian dominoivaksi.