Lettu von Lojo

Lettu von Lojo on kohta parivuotias kolli (arvioitu syntymäaika syksy 2017), joka muutti omaan loppuelämän kotiinsa lokakuussa 2019.

Syyskuu 2019: 

Lettu on kokoajan vain vaativampi rapsutuksista. Saattaa jopa yöllä kiivetä istumaan nukkuvan ihmisen päälle. Jos ihminen herää, niin Lettu alottaa armottoman puskemisen eikä lopeta ennen kun ihminen rapsuttaa korvan takaa. Jos ihminen haluaa jatkaa uniaan niin parasta on esittää nukkuvaa. Letun ja sijaiskodin oman kissan Kekkosen välit on lämmennyt ja tyypit jo juoksee yhdessä ympäri asuntoa ja saattavat välillä jopa rauhottua nukkumaan vierekkäin ja jopa pestä toistensa korvia. Sille voisikin sopia koti jossa sillä olisi kissaseuraa.

 

Alkuperäinen esittely:

Lettu ei ollut alkuunkaan ihastunut ajatuksesta, että sen pitäisi asua ihmisen kanssa. Jännittävissä tilanteissa se ilmaisi pelokkuuttaa sähinällä, murinalla ja antamalla kynsiä. Vaikka se hengaili jo talouden muiden kissojen esimerkkiä noudattaen ja tarkkaillen esillä koskettaminen oli kaukainen haave. 

Yhtenä päivänä kuitenkin muutos tuli tonnikalaleivän muodossa. Sen tuoksu oli Letusta liian vastustamaton ja se päätti heittää pelkonsa romukoppaan. Sitä sai koskea ja se tuli syliin asti tonnikalan perässä. Vain pari päivää myöhemmin Lettua sai jo nostaa ja kantaa, harjata ja rapsuttaa korvan takaa. Rapsutuksia se ottaa vastaan nauttien, oikein puskee.

Silitykset ovat vieläkin sellaisia, ettei Lettu aina niitä halua. Siltä siis kysytään lupa etukäteen niihin ja aina se ei helly. Liiallinen tungettelu johtaa kynsiin ja tarpeen vaatiessa myös hampaisiin iholla. Lettu siis ei sovellut lapsiperheen kissaksi vaan se tarvitsee kissan elekieltä hyvin lukevia ja liiallista lähestymistä vältteleviä ihmisiä.

Uusien ihmisten tulee olla valmis luomaan Letun kanssa luottamussuhde ja ymmärtää, että se voi kestää.