Helmi

Helmi on toukokuussa 2019 syntynyt kissaneiti, joka muutti samaan kotiin Riesu van Pikiksen kanssa maaliskuussa 2020.

Helmi-kissasta on kuoriutunut varsinainen helmi.  Alun saunassa piileksivästä suhisijasta ja varovaisesta  tarkkailijasta on paljastunut varsinainen seuraneiti.
Tämä nykyisin siliteltävä kissa kiehnää sijaiskodin jaloissa ja viihtyy sohvalla kainalossa.
Uuden kodin on kuitenkin hyvä varautua kärsivällisyydellä ja rauhallisilla liikkeillä kuten aina, kun eläin muuttaa uuteen kotiin uusien ihmisten pariin.

 Helmin mielestä korvan takaa rapsuttelu on ihanaa. Silloin alkaa hirmuinen kehräys ja masuakin tarjotaan rapsutettavaksi. Mikä luottamuksen merkki!
Helmi on jo käsiteltävissä ja tätä voi hetkellisesti nostaa vaikkapa syliin mutta sitä sylissä pysymistä vielä vähän harjoitellaan.
Toisinaan Helmi tykkää tulla sängylle nukkumaan viereen, mutta suosikkipaikkoja useimmiten on pörröinen matto taikka kissanpesä.

 Pallot ovat Helmin mielestä kivoja mutta keppilelut ovat ihan parhaita ja niillä voisi leikkiä ikuisuuden. Olisi siis ihan parasta, että omassa kodissa löytyisi keppileluja ja innokas keppilelun-heiluttelija. Tämä aktiivinen neitokainen kaipaisi kotiinsa myös kissa-kaveria, kenen kanssa peuhata ja keneltä saisi vähäsen hellyyttä toisinaan.

 Helmillä on vähäsen herkkä maha, mihin uudessa kodissa kannattaa varautua, sillä myös stressi voi laukaista vatsa-vaivoja. Tämän vuoksi Helmille suositellaan viljatonta kuivaruokaa. Märkäruuista kannattaa jättää pois kala/kana, sillä kun ne on jätetty sijaiskodissa ruokavaliosta pois niin vatsa on toiminut paremmin (eli kakka kiinteytyy).

Helmi asustelee samassa sijaiskodissa Möykyn ja Riesu van Pikiksen kanssa.