Feeniks

Feeniks on urhea pikku herkkusuu joka muutti loppuvuodesta 2019 omaan loppuelämän kotiin.

Herkkupussin rapistessa Feeniks säntää paikalle ensimmäisenä vaatimaan osaansa, ja antaa nameja popsiessaan hieman jo silitelläkin. Muutenkin Feeniks hakeutuu helposti syliin, tai käpertyy sohvalle viereen, siitä huolimatta, että ihminen ja kädet varsinkin ovat vielä aika jänniä.

Usein halutessaan muiden kisujen (ja ihmisen) huomion, Feeniks tiputtelee tavaroita hyllyn päältä. Muut kissat nauttivat tästä suuresti, sillä hyllyn päälle toisinaan asetetut kynät, kuitit ja kurkkupastillipurkit ovat mitä suurinta viihdettä. Se hakee huomiota myös naukumalla, tai kiehnäämällä varovaisesti ihmisen jalkaa vasten (mutta vain silloin jos ihminen istuu/makaa).

Leuan alta rapsuttelulle aletaan jo lämmetä, ja paras väline siihen on kutomapuikon ei-terävä pää, sillä puikot kun ovat muutenkin niin kovin kiinnostavia. Silittely pään päältä ja selästä tosiaan onnistuu hieman jo kädelläkin jos samalla Feeniksille on tarjolla herkkuja.

Tämä pieni herra ei hirveästi piittaa vieraista ihmisistä. Kun kylässä on joku, hän viihtyy omissa oloissaan suurimman osan aikaa, mutta uskaltaa tassutella ruokakupille tai vessaan jos siltä tuntuu. Toisinaan hän myös nuuhkii tarkkaavaisesti vieraiden kenkiä ja laukkuja, mutta pysyttelee kauempana toistaiseksi. Hänellä siis menee hetki lämmetä ihmisille.

Feeniksin suosikkilepopaikka on sängyssä. Se viihtyy siellä myös öisin, silloin kun ei tahdo nukkua kiipeilypuussa. Melko usein kuitenkin ihanin paikka nukahtaa löytyy Möykyn tai Killen kyljestä.

Pallot vetoavat suuresti Feeniksiin, ja se rakastaa niiden perässä asunnon ympäri juoksemista (myös ilman palloa se on mukavaa, ja iltaisin onkin juostava muutama kierros portaita ylös ja alas ennen kuin voi rauhoittua). Telmiminen pentukamujen kanssa on hänestä seuraavaksi hauskinta leikkimistä, ja kolmanneksi valikoituu (valitettavasti) ihmisen laturijohtojen jahtaus.