Koralli ”Kille”

Koralli,tuttujen kesken Kille, on kevään 2019 pentuja, joka muutti toisen nuoren kissan kaveriksi loppuelämän kotiin joulukuussa 2019.


Kille on utelias toilailija, jonka mielestä jokainen uusi vastaantuleva asia on maistamisen arvoinen. Kuitenkin esimerkiksi huonekasvit saavat muutaman puraisun jälkeen olla rauhassa, eikä tarkan suutuntuman saaminen huonekaluihinkaan innosta sitä.

Se pitää huolen siitä, että ihminen ei joudu olemaan yksin, varsinkin vessareissujen aikana se avuliaasti pitää seuraa tuijottamalla lempeästi nurkassa. Silloin kun ihmistä ei tarvitse tarkkailla, viettää Kille-kisu mieluusti aikaa ikkunalaudalla loikoillen, ja ohi liitelevä lintuja seuraillen.

Mieleistä sille on myös pentukavereiden kanssa telmiminen, ja lelujen perässä kirmaaminen.
Kille on kovin pätevä apulainen kodin askareissa ja puuhasteluissa. Se auttaa mielellään tiskien kanssa seisomalla tiskialtaassa (kun siellä ei vielä ole vettä), ja kutominen, tai ainakin puikkojen pureskelu, luonnistuu siltä myös. Kille maukuu silloin, kun hänellä on tärkeää asiaa. Esimerkiksi jos vesi on kupista loppu, tai se on jumissa korkean kaapin päällä, se antaa kuulla itsestään. Myös esimerkiksi sisälle eksyneet kärpäset ovat suuri maukumisen aihe.

Kun Killeä jännittää, vaikkapa pesukoneen ollessa päällä, tai silloin kun kylässä on vauva (vauva oli ensin kiinnostava, mutta sitten hän alkoi itkeä, ja vauvasta tulikin pelottava), on Kille näyttänyt rauhoittuvan, kun sille laulaa. Abban Mamma Mia vetoaa siihen erityisesti.

Kille tykkää loikoilla jalkojen päällä, varsinkin jos ihminen on peiton alla. Tämä pätee päivisin sohvalla istuskellessa, sekä iltaisin sängyssä. Toisinaan se jää jalkojen päälle uinumaan ihmisen käydessä unille, mutta yleensä se siirtyy sijaiskodin ihmisen treenikassiin, tai kiipeilypuuhun nukkumaan.

Silittelyä Kille ei vielä salli. Käsi on nimittäin aika pelottava juttu. Kuitenkin leuan alta paijaaminen vetoaa, ja välillä se tulee varpaisiin kiehnäämään niin, että niillä pitäisi kuulemma sieltä rapsutella. Saa nähdä millainen pikku seikkailija tästä ihanuudesta vielä kasvaa rakastavassa ympäristössä.