Möykky

Möykky on kevään 2019 pentuja joka etsii itselleen kotia jossa sillä olisi kissakaveri.

Möykky on kissakolmikon (Feeniks ja Koralli) ujoin, mutta siitä huolimatta suloisen utelias temmeltäjä. Aina kun jotakin jännittävää tapahtuu, esimerkiksi kun ihminen jumppaa tai kastelee kasveja, näkyy kaapin takaa uteliaasti tuijottava silmäpari. Möykky tykkää seurailla ihmisen puuhia välillä myös lähempää, se saattaa tassutella perässä pitkänkin aikaa, jos sitä ei suuremmin huomioi, ja jos pitää liikkeensä rauhallisina.

Möykky viettää suuren osan päivästä kaapin takana, sohvan alla, tai lakanakaapissa uinuen (tästä sijaiskodin ihminen ei pidä, mutta Möykky on ihan itse oppinut avaamaan kaapin oven, ja kömpii sinne niin tyytyväisenä, ettei sijaiskodin ihminen raaski tehdä asialle mitään), mutta iltaisin se telmii hurjana sisarustensa kanssa. Lelut eivät suuremmin vetoa siihen, mutta hauskinta ikinä on se, jos ihminen sattuu unohtamaan käsitöistään asioita tassujen ulottuville. Esimerkiksi kangasmerkkien ja kankaanpalojen kanssa painiminen on kovin mukavaa.

Jos Möykky kokee olonsa uhatuksi, se saattaa raapia. Varsinkin varpaat ovat uhka-alueella, jos sattuu esimerkiksi kävelemään vessaan Möykyn ollessa siellä. Jännittävissä tilanteissa se kuitenkin ensisijaisesti pakenee, eli reaktio vaikkapa pelottavaan pesukoneeseen ei ole raapiminen tai sähinä, vaan kaapin alle luikahtaminen.

Iltaisin kun sijaiskodin ihminen on sängyssä Möykky saattaa kömpiä sisarustensa kanssa jalkopäähän köllimään. Yöt hän kuitenkin nukkuu lakanakaapissa (huoh, terveisin sijaiskodin ihminen) tai kiipeilypuussa.

Jos kylään tulee ihmisiä, Möykky ei tule näkyville koko aikana, mutta uteliaana hän saattaa kurkkia parven kaiteen yli välillä, ja seurailla vieraita katseellaan. Sijaiskodin ihminen alkaa kuitenkin olla jo niin tuttu, että sen kättä Möykkykin uskaltaa tulla haistelemaan. Myös jalkojen päällä makoilemista hän välillä harrastaa, jos myös sisarukset ovat vieressä. Silittely ei kuitenkaan vielä ole Möykyn juttu, muutamasti sitä on kuitenkin saanut namia antaessa sipaista päälaelta.

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.
Kissaa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa) tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!