Möykky

Möykky on kevään 2019 pentuja eikä sitä luovuteta ainoaksi kissaksi. Kaveriksi käy hyvin samassa sijaiskodissa asuvat Helmi tai Riesu van Pikis.

”Korpikuusen oksan alla on Mörri-Möykyn kolo”  alkaa vanha lastenlaulu. Tällä Möykyllä sen sijaan korpikuusen oksan sijaan on vaikkapa sijaiskodin kaapintausta, mistä on hyvä tarkastella uteliaana, mitä kaikkea kummaa ne ihmiset touhuavat. Saattaapa tämä kissa intoutua varjostamaan ihmisiä ja seurailla pitkänkin aikaa varjona kantapäillä – kunhan ihminen pitää liikkeensä rauhallisina eikä kiinnitä sen kummemmin huomiota seuraajaansa.

Päivät ovat Möykyn mielestä hyvää aikaa viettää aikaa torkuskellen. Lakankaappi on yksi Möykyn lempipaikoista ja sinne tämä kissa hankkiutuu ihan itse avaamalla kaapin eli mikäli uusi koti haluaa koskemattomia lakanoita, niin kannattaapa kehitellä Möykyn-varma kaapin lukitus-systeemi.
Illemmalla Möykky intoutuu peuhaamaan sisarustensa kanssa ja saattaapa joskus eksyä sängyn jalkopäähän loikoilemaan sisarustensa rohkaisemana (vaikka mikään ei kuitenkaan voita sitä lakanakaappia).

Alussa Möykky saattoi vähän raapasta, jos esimerkiksi käden laittoi liian lähelle. Sen vuoksi sijaiskodissa olisi hyvä osata suhtautua kärsivällisesti sen suhteen, että Möykky ei ole heti paijattavissa ja tätä olisi hyvä olla valmis työstämään.  Ihminen on kuitenkin sen verran kiinnostava, että köllöttely yhdessä sohvalla (lähellä mutta ei liian lähellä) on mukavaa ja joskus on saanut sipaista päälaelta nameja annettaessa.

Vieraita Möykky vähäsen arastelee ja viihtyykin enemmänkin tarkkailemassa eikä hae kontaktia. Tämän vuoksi olisi hyvä, että Möykyn uusi koti olisi rauhallinen ja lapseton.
Leluista Möykky ei niinkään perusta, tai ainakaan jos ne ovat kissojen – sijaiskotilaisen käsitöiden kangaspalojen kanssa painiminen on sen sijaan kivaa- eli ”se oikea” (kissojen)lempilelu odottaa vielä löytymistään.
Iso kiipeilypuu on myös mieluista, mistä voi vaikka niitä vieraita tarkkailla tai ottaa pienet torkut. Kaikkein tärkeintä Möykylle on kuitenkin se oma kissakaveri tai pari, keiden kanssa peuhata ja keneltä ottaa mallia.

Möykyn vatsa on hieman herkkä ja sen takia suositellaan viljatonta kuivaruokaa. Kala-/kanapohjainen märkäruoka kannattaa jättää pois, sillä ilman niitä vatsa on toiminut paremmin (eli vatsa ei heittäydy löysäksi).

 

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.
Kissaa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa) tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!