Totte von Lojo

Totte von Lojo on parivuotias (arvioitu syntymäaika kevät/2017) kolli, joka muutti lokakuussa 2019 omaan loppuelämän kotiin.

PÄIVITETTY 13.10.2019:

Totte on jonkinaikaa sitten vaihtanut uuteen sijaiskotiin, josta saimme terveisiä kissan kuulumisista. Siellä hän saa nyt olla ainoana kissana. Totte on vielä hyvinkin yöaktiivinen, päivisin viihtyy omissa oloissaan. Kuitenkin välillä uteliaisuus voittaa ja tulee tutkimaan mitä sijaiskodin väki puuhaa. Öisin leikkii paljon, on siis hyvin vireä kissa mutta toistaiseksi ei uskalla temppujaan näyttää ihmisten läsnäollessa. Varmasti uuteen kotiin vaihtaminen vaikuttaa vielä pienenä ujoutena.

Totte on ollut kaikinpuolin vaivaton asukki, käy kiltisti laatikolla eikä ole tuhonnut mitään.
Alkuperäinen esittely:
Totte on kesyyntynyt saunassa sähisevästä kissasta seuralliseksi kotikissaksi.
Totte on vahva kissa, valpas, energinen, raisu ja varautunut, mutta halukas tutustumaan.Päivisin se nukkuu olohuoneen, monesti omassa nurkassaan tai helteillä lähellä tuuletinta. Se arvostaa tuulettimen tuomaa viileyttä, koska parvekkeelle se ei uskalla, ehkä osittains en vuoksi, että se on Tuure von Lojon valtakuntaa. Sijaiskodin jalkoihin kissa tulee makoilemaan tai pyörimään kun hän istuu sohvalla tai laittaa ruokaa.
Se on selvää, että Totta on hieman perso ruualle. Alkuaikoina kun se oli vielä ujompi ja se vietti päivät täysin olohuoneen nurkassa se suorastaan singahti sohvalla istuvan ihmisen eteen hakemaan nameja.
Nykyään kun se on rohkeampi ei tarvitse odottaa herkkuja enää vain iltasella – ” Eräänä aamuna se nappasi kalkkunaleikkeen leivältä, jonka jäi sohvapöydälle kun menin hakemaan lisää kahvia.”Totte tarkkailee liikkuvaa ihmistä hyvin valppaasti mm. televisiopöydän alta tai kiipeilypuusta. Uteliaana kissana se tutkii heti kaikki uudet tavarat ja eri paikkaan siirretyt vanhat.
Leikkiminen on myös Totten mieleen ja se leikkii pienillä ja isoilla leluilla joskus hurjastikin ja ihmisen kanssa onkilelulla.Iltaisin Totte peseytyy matolla niin, että sijaiskodin ihminen varmasti näkee ja makoileerentoutuneena, ja näyttää joskus jopa vatsansa.
Koskettamisenkin kanssa on edetty, ja Totte antaa tällä hetkellä koskea varovasti nenäänsä ja hipaista ohimennen selkäänsä. Uudenkin kodin on siis panostettava kesyyntymiseen.Se ei aina jaksa toisen kissan lähestymistä vaan sähähtää sille ja nyt Tuuren alettua kesyyntymään reippaasti mukaan on tullut myös pelkoa. Totelle voisikin siis sopia koti ainoana kissana.