Tuure von Lojo

Tuure von Lojo on parivuotias (arvioitu syntymäaika kevät/2017) kolli, joka muutti marraskuussa 2019 omaan loppuelämän kotiin.

Elokuu 2019: Tuure on rohkaistunut tosi paljon ja näyttää nauttivan elostaan. Se rakastaa silitystä ja rapsutusta. Vatsaansa se ei anna mielellään koskea, joten sitä ei vielä voi ottaa syliin. Silloin se huitaisee hieman kynnellä tai puraisee pikkuisen, muttei varsinaisesti aiheuta kipua.

Muutaman kerran se on jopa koskettanut nenällään minun nenääni! Se kehrää, tulee innokkaasti häntä pystyssä luokseni, puskee jalkojani ja kerjää paitsi herkkuja myös hyväilyjä.

Usein se on vieressäni kun olen päivällä kotona, ja vaihtaa paikkaa perässäni sohvalta makkariin, mm. Se rakastaa auringonpaistetta ja oli helteilläkin lasitetulla parvekkeella, 35 asteessa.

Se on hyvin kiltti eikä ole tehnyt mitään ”tuhmuuksia”. Se pakenee vieraita ja imurointia piiloon, mutta tulee jo kutsustani pois kun vieraat on menneet ja olen lopettanut imuroinnin.

Tuure katselee eläimiä telkkarista. Se leikkii joka päivä itsekseen ja mielellään kanssani höyhenlelulla.

****************
Tuure on niitä kissoja, jotka peloissaan yrittävät käpertyä todella pieneksi nurkkaan. Niin se teki sijaiskodissakin aluksi kun kaikki pelotti.
Nyt Tuure on rohkaistunut huimasti ja enää se ei piilottele koko päivää sohvan alla nukkua. Se tulee sohvan eteen tarkkailemaan sijaisodin ihmistä ja myös sohvalle välillä istumaan, sohvaa lisäksi nykyään voi puskea myös sijaiskodin ihmisen jalkoja. Aamulla se tulee tarkistamaan makkarin tilanteen kun ihminen avaa oven ja rakastettavasti pörrää lähettyvillä.
Tuure luottaa ihmiseen sen verran, että hänen edessään voi pyöriskellä vaikka ja kuinka paljon lattialla, paljasta vatsankin. Ojennetty käsi kuitenkin saa sen pakenemaan heti kauemmas.Onkilelu on Tuuresta vielä kovin pelottava, sitä pelottavampi on oikeastaan vain imuri. Itsekseen Tuure kuitenkin leikkii, kokoa ajan enemmän. Leikit ovat alkaneet muuttua rajummiksi ja leikin tiimellyksessä voi ottaa kunnon spurtteja olohuoneen ja eteisen välillä. Välillä se yrittää leikkiä samassa sijaiskodissa olevan Totte von Lojon kanssa, mutta niiden tyyli leikki on hieman erilainen ja toisaalta nyt saatuaan itsevarmuutta ja rohkeutta lisää Tuure on alkanut pomottaa kaveriaan.

Tuuren yksi lempipaikka on parveke, siellä se viihtyy helposti puolisenkin tuntia tutkiskellen paikkoja. Olisikin ihanteellista, että uudessa kodissakin Tuurella olisi jokin turvallinen ulkoilupaikka kuten