Lucas da Fattoria Vuota

Lucas da Fattoria Vuota on varsinais-suomalaista alkuperää oleva arviolta vuonna 2015 syntynyt kollinrötkäle, joka oli vuoden 2019 viimeinen omaan kotiin luovutettu kissa.

Marraskuu 2019: Lucaksella on sujunut oikein kivasti. Todella leikkisä kissa, ja ilmoittaa kyllä maukumalla kun haluaa leikkiä tai mennä käymään parvekkeella tai jos ruokakeppo on tyhjä. Muuten aivan ihana huriseva lämpötyyny tuossa vierellä. Nykyään Lucas ei enää ole niin perso ruualle kuin aiemmin. Päin vastoin, on alkanut ronkeliksi, ja syö melkein pelkästään kuivaruokaa.

Luulen, että parhaiten hän saisi loistaa ainoana kissana.

***

Lucas on rentoutunut sijaiskodissa loistavasti. Sitä ei pelota liikkuva ihminen ja paikallaan istuva on lähes vastustamaton, silloin ihmisen luokse on hyvä tulla hakemaan huomiota ja silityksiä. Kun iltaisin ihminen makoilee sohvalla on Lucas melkovarmasti rinnan päällä makaamassa ja kehräämässä.

Päivisin Lucas etsii pehmeän paikan kuten sängyn ja ottaa siinä torkut silloin kun ei uteliaasti katsele mitä ihminen puuhaa. Iltaisin taas kaivetaan esiin pienet leluhiiret tai odotetaan innolla kun ihminen kaivaa esiin höyhenillä varustetun lelukepin ja alkaa heiluttaa sitä.
Öisin leikit jatkuvat yksikseen tai herra nukkuu sängyssä ihmsen seurana.

Lucas on, kollikissoille ehkä tyypilliseen tapaan hieman perso ruualle. Sen tulevan kodin pitääkin huolehtia, että ruokamäärät pysyvät kohtuullisina eikä Lucas pääse syömään sille sopimattomia ruokia – sitä nimittäin kiinnostaa myös ihmisten ruoka.
Lucasista tulee päivä päivältä rohkeampi, leikkisämpi ja hellyydenkipeämpi.

Lucas on populaatiossa tottunut tulemaan toimeen muiden kissojen kanssa, mutta pärjää loistavasti myös yksin.

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Lucaksesta voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa) tai sähköpostitse varapj[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!