Kaino

Kaino on upea 3-vuotias kollikissa, joka jäi sijaiskodin omaksi kissaksi tammikuussa 2020.

Kainon ja sen kaverin Lumo von Lojon elämää voi seurata sijaiskodin instagramtilillä: https://www.instagram.com/creepylumo/

Kaino on peräisin Maskun suuresta kissapopulaatiosta. Nuoriherra osoitti sitkeyttä jo loukutusvaiheessa. Kaino oli viimeisiä loukutettuja kissoja yli vuoden kestäneessä projektissa. Kainon majapaikka on viimeisen vuoden aikana vaihtunut jo useammin, mikä on varmasti vaikuttanut sen suhtautumiseen ihmisiin. Tämä sijaiskoti toivookin olevansa viimeinen etappi ennen omaa loppuelämän kotia.

 

Kaino on viimeisen kahden kuukauden aikana reipastunut valtavasti. Ihmistä kohtaan sen suhtautuminen on vielä melko jännittynyt, mutta muiden kissojen kanssa kanta on aivan päinvastainen. Kaino halajaa kovasti huomiota, rakkautta ja hellyyttä kissakavereilta. Sen totuttautuessa uuteen sijaiskotiin ja sen asukkaisiin, hoksasi se kylpyhuoneeseen lukittunakin, että taloudessa on toinen kissa. Kun ovea raotti ensimmäistä kertaa, alkoi 5 minuutin kuluttua kuulua kaunista kurinaa sen kutsuessa sijaiskodin kissaa tutustumaan. Samaa äänekästä kurinaa Kaino kurisi aamuyöt, niin kauan, että hidaslämpöinen sijaiskodin kissa antoi sille mahdollisuuden.

 

Sijaiskodin kesyyntynyt sylikissa saattaakin olla se avain, miksi Kaino on alkanut tottumaan ja tutustumaan ihmisiin ja sisäkissan elämään. Nykyään se tarkkailee uteliaana, kun sijaiskodin kissa nukkuu sylissä paijattavana. Tai kun sijaiskodin kissa leikkii ihmisen kanssa leluilla. Leikkimistä onkin tarkkailtu kauempaa nyt tarpeeksi, ja Kaino uskaltautuu myös leikkiin mukaan. Kunhan ihminen pysyy lähes liikkumatta. Välillä on uskaltauduttu myös lyhyille lepohetkille sängyn nurkkaan, kunhan ihminen on sen ajan hievahtamatta. Tulevassa uudessa kodissa onkin oltava kissasosiaalinen kissa antamassa Kainolle sen tarvitsemaa läheisyyttä ja huomiota, sekä edistämässä omalla esimerkillään Kainon rentoutumista.

 

Kainon sijaiskotiin totuttautumista on helpotettu stressiä lievittävällä feromonihaihduttimella, sekä eläinlääkäriruoalla. Silti uudet tilanteet ja pienet muutokset ovat saaneet kissan osoittamaan stressaantuneisuuttaan merkkaamalla sohviin ja mattoon. Tilanteet on saatu hallintaan nopeastikin, mutta uuden kodin tulee silti olla oikein asennoitunut eikä pieni vahinko saa olla maailmanloppu. Kainoa stressaa myös ihminen silloin kun se ei ole kerennyt ennakoimaan. Tällä hetkellä ihminen saa sähinät, kun tiet kohtaavat yllättäen tämän kissan kanssa. Tuleva koti ei saa pelätä eikä ruokkia sähinää, vaan kunnioittaa sitä. Kaino on ehdottomasti kissa, jolle on annettava oma tilansa ja oma aikansa. Hitaasti ja rauhassa tästä sinnikkäästä kissasta voi kuoriutua vaikka millainen salonkikelpoinen kotikissa.