Niki

Niki on touhukas kissaneiti, jonka mielestä ihminen on välillä vielä vähän epäilyttävä. Sille etsitään yhteistä kotia Osmin kanssa.

Niki etsii kotia, jossa sitä ymmärretään juuri sellaisena kuin se on; hitaasti lämpeävä mutta täydellisen suloinen ja erittäin hyvin oman arvonsa tunteva kissatyttö. Nikin toiveet omalle kodille on, että sieltä löytyy pahvilaatikoita tuhottavaksi, laser-lelu ja kissakaveri, joka pitää hempeilystä mutta joka intoutuu aina tarpeen tullen myös villeihin raveihin. Kaveriksi Niki ottaisi erityisen mielellään samassa sijaiskodissa asuvan Osmi-siskonsa, josta on ollut kovasti turvaa ja tukea rohkaistumisessa.

Toinen suuri tuki, Nikin ”turvakissa” on ollut sijaiskodin oma jo vähän iäkkäämpi kissaherra, jota Niki käy useita kertoja päivän mittaan halailemassa ja puskemassa, ja jonka viereen se usein käpertyy päiväunille. Kissakaverikseen Niki tarvitseekin ehdottomasti kissan, joka pitää läheisyydestä. Niki itse on ainakin tähän asti pitänyt kaikista tapaamistaan kissoista, vaikkakin Nikin intensiivisen halailutaipumuksen vuoksi tunne ei ole ihan aina täysin molemminpuolista.

Sijaiskotiin marraskuussa 2019 tullessaan Niki oli kovin ujo, ja vilahti piiloon aina kun ihminen tuli samaan huoneeseen. Ihmiselle oli syytä myös sähähtää jos tämä kehtasi tulla liian lähelle. Nykyään Niki on jo hyvissä väleissä ihmisen kanssa, joskin silittämistä yrittävä ihminen saattaa saada edelleen Nikiltä paheksuvan katseen. Karkuun ei kuitenkaan tarvitse enää sännätä, ja on sitä silitystä muutamaan otteeseen jo kokeiltukin. Nenän hipsuttelu on Nikin mielestä ihan hauskaa, mutta muuten se ei kosketuksesta juuri välitä, ja voikin olla ettei siitä koskaan tule silityksestä nauttivaa kissaa. Muuten Niki on kovasti seurustelevaa sorttia, ja herkutkin maistuvat parhailta kun ne saa tulla ihmisen kädestä hakemaan. Niki on myös alkanut viime aikoina höpötellä ihmiselle kirkkaalla kurnutteluäänellään. Toisinaan ihminen on yölläkin havahtunut Nikin kovaääniseen jutusteluun. Ääntään se käyttää myös silloin kun haluaa kertoa olevansa nälkäinen ja vielä kovempaa ääntä on luvassa silloin kun tarjottu ruoka ei ole sen mieleen.

Ruoastaan pikkupimu on kovin tarkka, ja jos se itse saisi päättää, se söisi pelkästään raksuja ja sydäntä. Sijaiskodissa ollaan kuitenkin päättäväisesti tarjottu Nikille myös muita ruokia, ettei ruokavaliosta tulisi liian kapeaa. Kuivaruokaa Niki himoitsee siinä määrin, että raksukupille päästyään ei meinaa millään lakata ahmimista, mikä toisinaan on johtanut oksentamiseen. Nikin ruokailun suhteen onkin oltava tarkkana ja tarjota maltillinen määrä ruokaa kerralla useamman kerran päivässä. Erilaiset raksujen heittely- ja etsimisleikit ovat Nikistä kerrassaan hauskoja, ja hidastavat sopivasti syömistä.

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Kissaa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa), adoptiolomakkeen täyttämällä tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!