Osmi

Osmi haluaisi löytää ikioman kodin, jossa saisi aina halutessaan paljon huomiota, ja jossa ruoka-ajoista pidettäisiin tarkasti kiinni. Osmi muuttaa samaan kotiin Nikin kanssa.

Osmi on ihastuttava, rohkea kissaneiti. Sijaiskotiin marraskuussa 2019 saapuessaan se ei vielä ollut rohkea vaan päin vastoin sitä pelotti kovin ja se kommunikoi ihmiselle murisemalla. Vahingossa liian lähelle tullut ihminen saattoi saada räpsäisyn Osmin kynnestä. Viikkojen sisällä Osmi reipastui ja alkoi leikkiä ja liikkua vapautuneesti, mutta saattoi silti murista ihmiselle kun tunsi olonsa epävarmaksi. Nyt nuo ajat ovat kaukaisia muistoja, ja nykyään Osmi ei meinaa saada tarpeekseen paijauksesta ja huomiosta. Sen mielestä yksi maailman parhaista jutuista on, kun saa painautua ihmisen jalkoja vasten ottamaan vastaan silityksiä. Sylikissa Osmi ei ole, mutta ihan käsiteltävissä esimerkiksi kynsien leikkuuta varten.

Toinen maailman parhaista jutuista Osmin mielestä on yleinen riekkuminen ja juoksukisat. Niitä Osmi harrastaa siskonsa Nikin kanssa sen verran villisti pitkin asuntoa, että yleensä ihmiset ja talouden muut kissat siirtyvät suosiolla sivuun. Välillä siskokset tosin saavat sijaiskodin oman pappakissankin mukaan hauskanpitoon. Paitsi leikkikaveri, kyseinen pappakissa on ollut Osmille tärkeä tuki rohkaistumisessa ja kotikissaksi oppimisessa. Osmin omasta kodista pitäisikin löytyä kissakaveri, jonka kanssa voi leikkiä välillä villistikin, mutta jota voisi myös käydä halimassa ja puskemassa kun siltä tuntuu. Erittäin mielellään Osmi ottaisi omaan kotiin mukaansa Niki-siskon, jonka kanssa leikit sujuu mutkitta ja joka on ainoa kissa, jonka kyljessä Osmi tykkää nukkua.

Ruoka-ajoista neiti on tarkka, ja ilmoittaa erittäin kuuluvalla äänellä kun on nälkä. Mikäli palvelu ei tarpeeksi nopeasti pelaa, on Osmi ottanut tavakseen näykkäistä sijaiskodin ihmistä hiukan säärestä (mitä kovempi nälkä, sen kovempi näykkäisy). Sijaiskodin ihminen tästä tavasta tosin ei pidä ollenkaan, ja yrittääkin määrätietoisesti opettaa Osmin siitä pois. Ruoka-aikojen ulkopuolellakin Osmi on kovin puhelias kissa, ja usein sen kuulee jutustelevan kurnuttelemalla joko kissakavereilleen tai ihmiselle. Joskus Osmilla on tylsää kun talouden muut kissat ovat päiväunilla. Tästäkin Osmi ilmoittelee koko talon väelle sointuvin naukaisuin. Tekemistä Osmi keksii kyllä itsekseenkin – mainiota ajanvietettä sen mielestä on muun muassa kaivella koristekiviä kasviruukusta sekä kanniskella pikkuesineitä sisältä ulkotarhaan. Kaikkien konnuuksien jälkeen se painautuu sijaiskodin ihmistä vasten vienosti naukaisten, ja samalla hetkellä sijaiskoti unohtaa kissan takia saamansa harmaat hiukset.

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Kissaa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa), adoptiolomakkeen täyttämällä tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!