Romi

Utelias, reipas, seurallinen, kiinnostunut ihan kaikesta. Sellainen on nuoriherra Romi.

Romi asuu sijaiskodissa neljän muun nuoren Eedin, Lenin, Nikin ja Osmin kanssa, ja omaan kotiin muuttaessa voisikin ottaa jonkun tutuista kavereista mukaan. Erityisen hyvä kaveri Romille on Leni, jonka kanssa juostessa ja painiessa matot menevät ruttuun ja pöydiltä saattaa tipahdella tavaroita. Toisaalta Romille kävisi mainiosti myös koti, jossa sitä olisi jo valmiiksi odottamassa samanhenkinen kissakaveri.

Sijaiskodin oman kissan esimerkistä Romia on saanut jo useampaan otteeseen silitellä ja rapsutella, mutta edelleen välillä se katsoo parhaimmaksi väistää kosketusta. Koko ajan enemmän se on kuitenkin siitä alkanut pitää, ja tulee jo mielellään puskemaan ihmisen käsiä ja jalkoja. Vaikka kosketus ei Romille aina sovikaan, tykkää se tulla viettämään aikaa ihmisen kanssa, jos nyt muulta touhuamiseltansa ehtii. Lähestyvästä ruoka-ajasta Romi on ottanut tavakseen huomauttaa heittäytymällä selälleen keittiön matolle. Sijaiskodin omalta kissalta otettu tämäkin esimerkki. Kyseinen kissa onkin muodostunut Romille tärkeäksi tutoriksi, jota voi paitsi seurata, myös käydä halaamassa kun siltä tuntuu. Romin tulevan kodin kissakaverin tulisi olla yhtä lempeä, sillä jahtausleikkien ja painimatsien välillä Romi kaipaa kovasti läheisyyttä.

Ikäväksi tavaksi Romi on ottanut kasvien pureskelun, ja kissan oman kodin tuleekin olla tarkkana, ettei Romilla ole pääsyä huonekasvien luokse. Romi varmasti arvostaisi, jos sille kasvatettaisiin sille sopivaa ruohoa, jota se voisi ihan luvalla nakertaa.

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Kissaa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa), adoptiolomakkeen täyttämällä tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!