Ette van Pikis

Ette on rauhallinen, vuonna 2018 syntynyt tyttökissa, joka muutti omaan loppuelämän kotiin maaliksuussa 2020.

Se on osoittautunut yhteistyökykyiseksi ja kiltiksi kissaksi, vaikkakin reagoi herkästi stressiin. Maailmaa järisyttävät asiat, kuten eläinlääkärireissut, täytyy selostaa usein ääneen ulos – elämäähän on helpompi jatkaa, kun on vuodattanut murheensa terapeutille! Terapeutin lisäksi hän jutustelee mielellään kissatoverilleen ja vaikuttaa persoonalta, joka nauttii seurasta. Hänen luonteeseensa mahtuu ripaus uteliaisuutta, sillä hänellä on tapana tuijottaa omituista  sijaiskodin ihmistä päätään käännellen joskus jopa hyvinkin lähietäisyydeltä. Tutkijan kaltaisella intohimolla hän voi viihtyä tämän ”tutkimuskohteensa” parissa useitakin minuutteja.

Ette rakastaa yli kaiken pehmoisia makuualustoja ja erilaisia koloja, joissa nukkua. Karvaisella alustalla on mukava levätä, ja usein hän nukahtaakin ihmisen läheisyyteen jopa niin rennosti, että jalkojen voi nähdä vipattavan unien saaliiden perässä. Herkkäunisuudessaan hän kuitenkin herää helposti ja väistää vielä piiloon, mikäli ihminen liikkuu liikaa. Mutta kiipeilypuussa oleskellessaan hän on useimmiten ensimmäinen asia, jonka sijaiskodin ihminen näkee herätessään: korkeuksistaan hän toivottaa hyvää huomenta ja seurailee, miten ihminen nousee uuteen päivään.

Yksinään Ette ei ole vielä oppinut leikkimään, mutta ihmisen kanssa voi sen sijaan pitää hauskaa. Laserlelulla leikitään mielellään ja jopa valitetaan, mikäli leikki lopetetaan hänen mielestään liian aikaisin!

Ruoka-aikoina Ette on usein tarkkailemassa piilopaikkansa suuaukolta jo silloin, kun ruokaa ladotaan lautaselle. Hän tulee syömään nopeasti, mutta syö mielellään vain silloin, kun ympäristössä on tarpeeksi rauhallista. Mikäli ruokahetkeä häiritään liikaa, hän ei välttämättä palaa enää syömään annostaan loppuun, etenkin märkäruuan tapauksessa. Märkäruuan kanssa on välillä varaa nirsoilla, ja ajoittain hän tykkää syödä sitä vain pieniä annoksia.

Arjen ohessa Eten liikkeissä ollaan havaittu epänormaaleja piirteitä, joiden syytä ei vielä tiedetä. Hänen askelluksensa on paikoin kankeaa ja juoksutyylinsä hieman erikoinen, mutta toistaiseksi se ei ole estänyt häntä elämästä normaalia ja riemukasta kissanelämää.

Ette on Etteplan Finland Oy:n kummikissa.