Nundu van Pikis

Nundu on maagisen leopardin mukaan nimetty, arviolta 2017 syntynyt kollipoika, joka on mieltynyt
elämässään tiettyihin rutiineihin.

Ensinnäkin unilta herätessä täytyy venytellä aina saman kaavan mukaan;
kauniin mustat eturaajat venytetään pitkälle eteen unisen haukotuksen kera. Pojan heräämisen kuuleekin tästä haukotuksesta, jonka jälkeen hänen voi ennustaa nousevan ylös ja tiirailevan ympärilleen. Hän rakastaa katsella ulos lempipaikaltaan ikkunalaudalta, mutta myös asunnon tapahtumista hän on kovin kiinnostunut. Korvat ovat perillä jokaisesta rasahduksesta, ja usein verhojen takaa näkee pilkahduksen mustasta päästä ja keltaisista silmistä, kun Nundu ottaa selvää ihmistoverinsa puuhista. Toinen hänen rakkaista rutiineista liittyykin ihmisen iltapuuhiin. Peiton kahina merkitsee hänelle oman ajan alkamista: kun päiväpeitto poistuu sängyn päältä, hän hyppää alas ikkunalaudaltaan valmistautuakseen öisiin puuhiinsa. Öisin hän rakastaa jahdata palloja ja varmistaakin sen, että ihminen saa etsiä ne joka aamu jostain uudesta kolosta. Myös ihmisen kanssa on hauska leikkiä laserlelulla, ja hänestä saakin nopealiikkeisen leikkikaverin.

Ruoka-aikoina Nundu on jo oppinut tunnistamaan ruokapussin kahinan, ja kuikuileekin usein verhon takaa, koska pääsee syömään. Joskus on myös parempi käydä katsomassa onko ruoho aidan toisella puolen vihreämpää: kaverin ruokakupilta täytyy varmistaa, onko siellä jotain parempaa. Aina märkäruuat eivät ole hänen mieleensä, ja osa niistä voi jäädä syömättä. Hän syö mieluiten suojaisissa paikoissa ja häiriintyy vielä herkästi, jos ihminen liikkuu syömisen aikana. Paikallaan istuvan ihmisen läsnäollessa voidaan kuitenkin vapautuneesti käydä ruokakupilla ja hiekkalaatikolla, kunhan asunnossa ei ole muuta häiriötä. Rappukäytävän äänet pelästyttävät hänet helposti takaisin ikkunalaudalleen. Pelottavissa tilanteissa hänen ratkaisunsa on paeta, eikä pelon kohteista jäädä turhan päiten ottamaan sen enempää selvää. Nundu sietää sijaiskodin toisen kissan seuraa, mutta ilmoittaa kyllä sähähtämällä, mikäli toinen rikkoo liikaa hänen rajojaan. Hän ei näytä välittävän läheisestä kontaktista, mutta kommunikoi kaverinsa kanssa naukumalla. Ääneltään Nundu on hentoinen ja sulosointuinen, ja lisää äänirepertuaariaan tuhisemalla
suloisesti nukkuessaan. Päivisin hänestä alkaa pikkuhiljaa saamaan hengailuseuraa myös sängyn päälle.

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Kissaa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa), adoptiolomakkeen täyttämällä tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!