Phoenix ja Paris

Phoenix ja Paris tulivat Dewin sijaiskotiin marraskuussa 2019.  Ne saivat yhteisen kodin heinäkuun alussa 2020.

Phoenix (lempinimeltään Spicy potato) on mustavalkoinen kollipentu ja Paris (lempinimeltään Sweet potato) on oranssi kollipentu. Kummatkin kissat ovat tyypillisiä vauhdikkaita ja uteliaita kissanpentuja. Ne rakastavat kiipeillä raapimapuussa ja kukkatelineessä sekä painia ja jahdata toisiaan. Kaikenlaiset rapisevat lelut, pallot, aktivointiradat ja huiskat kiinnostavat. Näitä kissoja tuskin voi leikittää liikaa! Myös kaukosäätimien, kirjojen, torkkuhuopien ja muun irtotavaran keräily lattioilta yöllisten riehumisleikkien jälkeen on nykyään osa sijaiskodin perusarkea.

Pennut ovat hiljalleen alkaneet kesyyntyä viikkojen kuluessa. Ihmisen liikkuessa samassa huoneessa ne usein seurailevat tilannetta sivusta, ja rauhallisempina hetkinä leikkivät toistensa tai lelujen kanssa. Kissat innostuvat huiskaleluilla leikittämisestä ja tulevat leikin lomassa aivan ihmisen viereen. Ne valitsevat myös nukkumapaikakseen usein sohvan, tuolin tai kissapedin ihmisen läheltä, mutta ei aivan vierestä. Vieraita ihmisiä pennut arkailevat, mutta tulevat kuitenkin yleensä esiin lelujen tai herkkujen perässä. Pennut tulevat hyvin toimeen sijaiskodissa asuvien muiden kissojen kanssa.

Sweet potato on selvästi vähemmän pelokas ihmistä kohtaan, ja sitä saakin lähes päivittäin silitellä pieniä hetkiä kehräysten kera. Spicy potato taas on nimensä mukaisesti tulisempaa tyyppiä: Se sähisee jos ihmisen käsi tulee yllättäen liian lähelle, mutta uskaltaa silti usein hakea nameja kädestä.

Pennuilla on mahdollisesti lievä pölyallergia, mikä oireilee aivasteluna ja silmien vuotamisena. Kissavessoihin kannattaa siis valita pölyämätön hiekka. Ruoka-ainerajoituksia ei ole, vaikka pennut saattavat jonkin verran nirsoilla märkäruuan suhteen.

Lisää kuvia ja tekstiä pentujen elämästä löytyy sijaiskodin instagramista osoitteesta https://www.instagram.com/kittiediaries/

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Kissaa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa), adoptiolomakkeen täyttämällä tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!