Mymmeli

Mymmeli, arviolta kesällä 2014 syntynyt kissaneiti, muutti loppuelämän kotiin tammikuussa 2020.
Marraskuu 2019:
Mymmeli muutti lokakuun puolessa välissä uuteen sijaiskotiin. Edellisessä sijaiskodissa yhteiselo Vellamo-kissan kanssa ei sujunutkaan hyvin, vaan Mymmeli stressaantui Vellamon innokkaista hippaleikeistä. Aina ei leikin ja temmellyksen tarpeet kissoilla kohtaa, joten Mymmeli päätettiin siirtää.Uudessa sijaiskodissa Mymmeli on päässyt toipumaan stressistään ja hänestä on kehkeytynyt reipas ja sosiaalinen kaveri. Mymmeli puskee monta kertaa päivässä tutun ihmisen kättä aivan täydellä tarmolla ja nauttii tällöin rapsutuksista ja usein vielä kehräilee samalla suloisesti. Hän myös mielellään juttelee ihmiselle sanoen mäy tai mäyhh ja välillä saattaa päästellä tyytyväisiä kurrrr-ääniäkin. Öisin Mymmeli ei juttele, eikä muutenkaan elämöi, vaanantaa ihmisen nukkua rauhassa. Mymmeli on tottunut ihmisen rauhalliseen kotielämään ja seurailee ihmisen touhuja yleensä tuolilla tai sängyllä makoillen. Piiloon hän pakenee vain harvakseltaan, lähinnä silloinkin kun aivan kauhea pölynimuri ilmestyy paikalle.Mymmeli leikkii mielellään itsekseen leluhiirillä ja palloilla. Leluhiiret lentävät jopa metrin korkeudessa kun Mymmeli niitä tassuillaan läimii. Leluhiiri saattaakin löytyä leikkihetkien jälkeen yllättävistä paikoista, kuten kirjahyllystä tai tuolilta. Ihmisen kanssa hän ei ole toistaiseksi halunnut leikkiä.Mymmeli on oiva esimerkki siitä, miten alkujaan piilottelevasta kissasta tulee ajan saatossa yhä paremmin ihmisiin tottuva ja jopa ihmisen seurasta nauttiva kissimirri. Hän toivoisikin pääsevänsä pian mukavaan, leppoisaan loppuelämän kotiin, jossa hän saisi kehräten puskea ihmisotuksia ja pitää talon leluhiiret kurissa.

Elokuu 2019: Mymmeli sopeutui uusiin kissakavereihin nopeasti, ja ystävystyminen oli sujuvaa. Merrin ja Pippinin eli muiden sijaiskotilaisten kanssa ei tullut minkäänlaista riitaa, ja pian kaikki kolme leikkivät yhdessä, ja Mymmeli ja Pippin pesivät toisiaan. Vellamon kanssa on vielä totuttaminen kesken, kun uusi tulokas on vielä melko ujo eikä paljon uskalla kylppärin ulkopuolelle, mutta molemmat ovat vaikuttaneet kiinnostuneilta toisistaan.
Ihmistä Mymmeli jännittää vielä, esim. kun hän pötköttää parvisängyllä ja ihminen tulee katsomaan tikkailta, hän liukenee salamana paikalta. Kuitenkin kerran ihmisen ollessa sängyllä, hän uskalsi kuitenkin jäädä siihen, ja kun  varovasti kokeiltiin jos häntä saisi vähän silittää, nautti Mymmeli täysin siemauksin huomiosta! Ruokaa laittaessa hän on tullut kertaalleen puskemaan kättä, ja osoitti haluavansa rapsutuksia, jotka hän otti tyytyväisenä vastaan. Etenemistä siis tapahtuu luottamuksen kasvaessa. Myöskin kissa on löytänyt äänensä ja alkanut maukua ruokaa odottaessa. Uusia askeleita siis.
Toukokuu 2019:  Tämä 4-vuotias leidi vaihtoi sijaiskotia huhtikuussa 2019 ja päätös oli aivan oikea –  se nimittäin on aivan puhjennut kukaan uudessa sijaiskodissa. Vielä liikkuvat ihmiset jännittävät, mutta olohuoneeseen voi tutustua kun ihminen istuu sohvalla.
Nyt kun eristys sijaiskodin omista kissoista on purettu Mymmeli on suhtautunut hyvin uusiin kissakavereihin ja tutkinut uteliaana ennen siltä kiellettyä osaa asunnosta.
Kun Mymmeliä lähestyy rauhallisesti kun se on ”turvallisessa paikassa” niin sitä pääsee rapsuttamaan ja niskarapsutuksista saa palkkioksi valtaisat kehräykset.
Lokakuu 2018: Mymmeli sosialisoituu kovaa vauhtia, liikkuvat ihmiset on vielä vähän epäilyttäviä, mutta nykyään voi jo istuksella eteisessä ja sohvalla ihmisen läsnäollessa tai tullessa kotiin.
Ruoka on osoittautunut Mymmelinkin kohdalla tieksi voittaa kissan luottamus. Vaikka muuten liikkuva ihminen onkin tarkkailtavien asioiden listalla niin keittiöön kyllä tullaan perässä huutamaan ruokaa.
Siinä vaiheessa kun märkäruokakulho on nenän edessä, sijaiskodin emännältä otetaan jo silittelyä vastaan.

** **

Mymmeliä sai varovasti rapsuttaa poskesta heti ensikohtaamisesta lähtien, mutta useamman eläinlääkärikäynnin jälkeen tyttö muuttui epäluuloiseksi ihmisiä kohtaan. Nyt kun neiti on saanut rauhassa tutustua kotikissan elämään, saunassa piileskely on jäänyt vähemmälle, vaikka olohuoneesta yllätettynä ihmisiä on vielä parempi lähteä pakoon.

Alussa Myyllä ja Mymmelillä oli selkeät väistämissäännöt, jos toinen piileksi sängyn alla, toinen pujahti saunaan. Nykyään heidät voi löytää olohuoneesta loikomasta, ei kuitenkaan samasta paikasta.

Alun hankaluuksien jälkeen Mymmeli on syönyt hyvin ja hiekkalaatikon idea oli ensimmäisestä päivästä asti selvä. Tähän mennessä kaikki tarjottu ruoka ja herkut ovat maistuneet pakastekalaa lukuunottamatta.

Ihmisistä ei vielä ole leikkiseuraksi, mutta öisin voi kuulla kun lelut lentelevät ympäri kylpyhuonetta. Koskeakaan neitiin ei tätä nykyä saa, mutta ruoka-aikaan Mymmelistä on tullut hyvin puhelias ja ruokakuppeja tullaan ovensuuhun asti vastaan.

Kuten siskonsakin, Mymmeli arvostaa rutiineja ja rauhallista kotia. Pääasiassa vielä nykyään ihmisten ollessa kotona, Mymmeli katsoo parhaaksi pysytellä näkymättömissä, ellei se ihminen sitten satu käsittelemään ruokakuppia.