Lempi

Lempi on syntynyt arviolta huhtikuussa 2018. Tämän kuvankauniin ja ujon kissaneidin luottamus on voitettavissa herkkutikkujen avulla ja se muutti siskonsa Saimin kanssa uuteen kotiin helmikuussa 2020.

Maskusta loukutetut siskokset Lempi ja Saimi tulivat helmikuussa Dewin sijaiskotiin Turun Eläinhoitolan kautta. Ensimmäisten viikkojen ajan ”aavekissat” piilottelivat, mutta vähitellen he alkoivat rentoutua sisäkissan elämään. Saimi ja Lempi tulevat hyvin toimeen keskenään ja kurjertelevat tervehdyksiä toisilleen. Nyt kun ihmisten edessä ei enää niin paljoa ujostella, siskosten leikit ovat olleet riehakkaampiakin, kuten painiotteluita ja takaa-ajoralleja. Kissat ovat myös tottuneet nukkumaan kylki kyljessä.
Lempi on ollut siskoksista enemmän varuillaan, mutta vähitellen on ollut rohkaistumista havaittavissa. Yllättävät liikkeet ja äänet ovat saaneet Lempin säikähtämään helposti, mutta elokuussa alkoi olla selvästi jonkinlainen luottamussuhde muodostettuna: kotihoitaja sai alkaa kulkea aivan vierestä ja tämän nähden otettiin rennosti päiväunia nojatuolissa. Marraskuussa kotihoitaja tajusi Lempin kulkevan asunnossa yhä enemmän häntä koholla. Lempi on hitaasti lämpenevää sorttia, mutta hän on selvästi jo mieltänyt ihmiset ihan ok tyypeiksi. Nykyään Lempi oleilee siellä, missä ihminenkin, ja käy katsastamassa, mitä ihminen puuhailee. Liikkuva ihminen ei pelota enää lainkaan, vaan Lempi makoilee tyytyväisenä vaikka keskellä lattiaa, jos hyvä asento on löytynyt.
Lempi pitää kuivaruoasta ja hiirileluista, sekä rakastaa kissojen herkkutikkuja. Herkkutikkujen läsnäollessa se pienikin arkuus unohtuu, ja tikut haetaan ihmisen kädestä. Siinä missä Lempin sisko Saimi käy aamuisin sängyssä asti herättelemässä ihmistä, Lempi puolestaan hyppää sängyn vieressä olevan kirjahyllyn päälle ja odottaa korkeuksissa, että ihminen herää.
Lempi on siskonsa tapaan jyrsijän sukua. Sijaiskodissa he ovat saaneet pahvilaatikon jyrsittäväksi. Jos talouspaperin rulla on saatavilla, se löytyy raadeltuna aamulla. Nyt alkuvuodesta Lempi on ottanut tavakseen käydä tiskipöydällä tarkistamassa, olisiko unohtunut likaisia astioita nuoltavaksi. Hän on myös löytänyt äänensä: Lempi naukuu odottaessaan ruokatarjoilua. Hän alkaa olla niin perso ruualle, että ei taida itse edes huomata, miten lähellä ihmisen käsi joskus onkaan! Toisinaan Lempi yllättää harppauksillaan kotihoitajansa: esimerkiksi kerran hän käveli sohvan selkänojaa pitkin ihmisen pään takaa ja jäi selkänojalle ”limputtamaan” noin metrin päähän. Kotihoitaja oli luullut kyseessä olevan Lempin sisko, jolle ihmisläheisyys on jo tuttua kauraa. Sen sijaan Lempi olikin vain päättänyt, että he olisivat nyt näinkin läheisissä väleissä.Lempi olisi tyytyväinen, jos tulevassa loppuelämän kodissa olisi ulkotarha tai parveke, sillä kesäaikaan Lempi on viihtynyt yhdessä siskonsa kanssa lasitetulla parvekkeella melkeinpä yötä päivää.

Lempi voisi muuttaa rauhalliseen kotiin, jossa ihmisillä olisi kärsivällisyyttä antaa ujolle kissalle aikaa rohkaistua. Lempi voisi muuttaa yhdessä siskonsa Saimin kanssa, tai loppuelämän kodissa voisi olla valmiiksi kesyä ja ystävällistä kissaseuraa. Lempi etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissat luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Niiden mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Kissaa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa) tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!