Saimi

Saimi on syntynyt arviolta huhtikuussa 2018. Tämä kissaneiti on utelias ja ilmeikäs pikku tavaroiden pudottelija. Se muutti yhteiseen kotiin siskonsa Lempin kanssa helmikuussa 2020.

Maskusta loukutetut siskokset Saimi ja Lempi tulivat helmikuussa Dewin sijaiskotiin Turun Eläinhoitolan kautta. Ensimmäisten viikkojen ajan ”aavekissat” piilottelivat, mutta vähitellen he alkoivat rentoutua sisäkissan elämään. Saimi ja Lempi tulevat hyvin toimeen keskenään ja kurjertelevat tervehdyksiä toisilleen. Nyt kun ihmisten edessä ei enää niin paljoa ujostella, siskosten leikit ovat olleet riehakkaampiakin, kuten painiotteluita ja takaa-ajoralleja. Kissat ovat myös tottuneet nukkumaan kylki kyljessä.
Saimi on siskoksista rohkeampi ja sosiaalisempi – ainakin ihmisten suhteen. Elokuussa Saimi oli jo niin tykästynyt sijaiskodin ihmiseen, että ruoka-aikaan neiti puski ja pyöri jaloissa niin, että siihen melkein kompastui. Marraskuussa uteliaisuus oli vienyt voiton. Saimi tulee puskemaan, antamaan nenäpusuja, tunkee vessaan ihmisen perässä, saattaa tulla ihmisen kanssa samalle sängylle tai sohvalle ja hyppää pöydälle katsomaan, mitä ihminen tekee/syö. Vieraiden ihmisten suhteen Saimi on vielä vähän varuillaan, mutta tuttuja tyyppejä hän tulee vilkaisemaan.
Aamuisin Saimi tulee hyppimään sänkyyn odotellessaan, että ihminen nousee antamaan ruokaa. Saimi myös tiputtelee perinteiseen kissatapaan esineitä pöydän ja sohvan reunoilta: varsinkin sakset, liimapuikko ja kaukosäätimet löytyvät aina lattialta. Siskonsa tapaan Saimi myös järsii pahvia ja papereitakin, joten tärkeät paperit, kansiot ym. kannattaa pitää pois kissojen ulottuvilta. Samoin kuten myös ruukkukasvit!

Saimi on myös antautumassa kosketukselle: nykyään häntä saa silitellä ruokailun yhteydessä. Pikkuhiljaa alkaa myös vaikuttaa siltä, että Saimi haluaa nukkua ihmisen vieressä – tai ainakin samassa sängyssä. Saimista olisi varmasti myös mahtavaa, jos tulevassa loppuelämän kodissa olisi ulkotarha tai parveke, sillä kesäaikaan Saimi on viihtynyt yhdessä siskonsa kanssa lasitetulla parvekkeella melkeinpä yötä päivää.

Saimi voisi muuttaa loppuelämän kotiin yhdessä siskonsa Lempin kanssa, tai kodissa voisi olla valmiiksi leikkisää kissaseuraa.  Saimi etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Kissaa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa) tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!