Riesu van Pikis

Riesu van Pikis on arviolta 4/2019 syntynyt kissa, joka muutti yhdessä Helmin kanssa omaan loppuelämän kotiin maaliskuussa 2020.

Vaikka Riesu onkin nimetty räyhänhengen mukaan (Harry Potterista) , niin Riesu on luonteeltaan ennemminkin tarkkailija kuin keppostelija. Tämä Riesu seuraa mielellään sijaiskodin ihmisen tekemisiä.

Ihmisen kädet ovat vielä vähän arveluttavia, mutta niitä tullaan kyllä haistelemaan kunhan ihminen malttaa olla silloin aloillaan eli äkkinäiset liikahdukset saavat Riesun vielä varovaiseksi. Keppilelut ovat Riesun lempileluja ja oikeastaan se ”ainoa ja oikea”, sillä muut lelut eivät niinkään houkuta. Niiden kanssa leikkiessä Riesu uskaltautuu jo ihan ihmisen vierelle.

Nämä lelut ovatkin siis uudessa kodissa oivallinen tapa harjoitella läheisyyttä ja ihmisen kosketusta. Se onkin tärkeää, koska Riesulla on pidempi turkki eikä ole tällä hetkellä harjattavissa. Uuden kodin tarvitseekin sitoutua koskemisen ja harjaamiseen harjoitteluun. Esimerkiksi ensin keppilelulla silittämistä ja koskettamista ja siitä varovaisesti kädellä leikin yhteydessä ja lopulta harjaaminen.
Sen jälkeenkin kun harjaaminen alkaa sujua tulee pitkää mielessä, että Riesu on pidempiturkkinen ja turkin hoito ottaa vähäsen enemmän aikaa kuin lyhytturkkisemmilla kissoilla.

Riesu telmii mielellään muiden kissojen kanssa ja erityisesti siskonsa Myrtin kanssa.  Raapimapuu on Riesun lemppari ja siellä tämä yleensä nukkuukin. Olisi siis aivan mahtavaa, jos uudessa kodissa olisi iso raapimapuu, missä olisi erilaisia köllimistasoja.

Riesu on kissasosiaalinen eli tämä kissa tarvitsee itselleen kissakaverin, joka jaksaa telmiä ja jolta oppia luottamusta ihmistä kohtaan tai yhdessä opetella luottamusta.  On myös tärkeää antaa Riesulle aikaa kehittää luottamusta ihmistä kohtaan ja kukaties millainen karvainen keppostelija tästä kissasta kehittyykään.

Neiti asustelee samassa sijaiskodissa Möykyn ja Helmin kanssa.

Kissat etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, niitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissat luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Mikrosirut on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Kissaa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa) tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!