Viiksi-Valpuri van Pikis

Viiksi-Valpuri van Pikis on tässä alkuvuodesta vuoden täyttävä nuori kolli, jolle etsitään ensisijaisesti kotia kissakaverin kanssa.

Valpuri on sopautunut loistavasti useamman kissan talouteen eikä ihme, koska silloin on rallikavereita monta.  Tämä energinen kolli vetääkin rallia sekä yksin, että kissakavereiden kanssa. Parhaat lelut on pehmopallot ja tyhjät lankarullat tai muut kolisevat pikkuesineet. Niitä monesti kuljetetaan paikasta toiseen rallin tiimellyksessä.  Muutenkin kissakaveri olisi varmasti Valpurin mieleen, mutta tarvittaessa voisi tulla toimeen myös ennestään kissattomassa kodissa.

Perusluonteeltaan kolli on hyvin utelias ja seurallinen, joten säikähdyksistäkin tokenee nopeasti ja on pian taas nuuskimassa kättä.

Valpuri on siliteltävä kissa, mutta äkkinäiset ja ylhäältä tulevat liikkeet saavat vielä ottamaan askelia kauemmas. Emme siis ehkä ihan varauksetta suosittele sitä pikkulapsiperheeseen, koska pitää ainakin luottamussuhteen rakentuessa osata lukea Valpurin elekieltä. Saattaa välillä napata myös hampailla tai kynsillä, mutta enemmän leikkimielessä kuin pelkoreaktiona.
Silittely ja rapsuttelut saattaa saada aikaiseksi kehräyksen ja siihen liittyy pieni ei ehkä niin ihana piirre, Valpuri nimittäin kuolaa silloin.
Sisäkissana eläminen on sopinut muutenkin pojulle, se elelee varsin tyytyväisen oloisesti tuttujen ihmisten kesken, kieriskele keskellä lattiaa ja hurisee varsinkin muille kissoille.
Sijaiskodissa asustelee kissojen lisäksi myös iso koira, joka on vielä liian jännittävä otus (lähinnä ongelmana on, ettei tämä koira tajua ”henkilökohtainen tila” käsitettä, hyvätapaisen koiran saattaa hyväksyä muitta mutkitta.

Kissat etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, niitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissat luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Mikrosirut on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Kissaa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa), adoptiolomakkeen täyttämällä tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!