Myrtti van Pikis

Myrtti van Pikis sai ehkä parhaan 1v lahjan toukokuussa 2020 kun se pääsi muuttamaan omaan loppuelämän kotiin.

Myrtti on vielä hyvin varovainen, ja se pitää piilopaikkanaan erään sijaiskodin kaapin pohjan alle jäävää tilaa, sekä raapimispuun koppaa – näissä se viettää suurimman osan päivästä. Se uskaltaa kuitenkin poistua piilopaikoistaan myös ihmisen läsnäollessa.
Myrtti on varovaisuudestaan huolimatta erittäin utelias, se uskaltautuu usein leikkimään keppilelulla ihmisen leikittäessä. Se uskaltaa myös toisinaan tulla haistelemaan sormia ja varpaita, jos ihminen on tarpeeksi paikallaan. Kosketusta Myrtti ei vielä hyväksy.
Myrtti leikkii paljon muiden kissojen kanssa telmien, valitetavasit leikkijoukko on kutistunut vain Möykkyyn. Se pitää myös kaikenlaisten lelujen kanssa leikkimisestä, mutta suosikeilta vaikuttavat ehdottomasti pienet pehmeät kissanlelut (sellaiset hiiren malliset, joissa taitaa sisällä olla kissan mintun tuoksua).
Myrtillä on pitkä ja hurmaava turkki, jota tulisi harjata säännöllisesti, ettei se pääse takkuuntumaan. Myrtti ei kuitenkaan vielä anna harjata itseään helposti, eli Myrtin ja turkkiharjan tutustuttamista toisilleen on tehtävä varovasti, ja kissaa samalla leluilla hämäten.
Myrtin suolisto on ollut asteen herkempi, tietyt ruoka-aineet (kuten viljat) ovat saaneet sen ripulille samoin se saattaa reagoida stressiin vatsallaan.

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Kissaa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa), adoptiolomakkeen täyttämällä tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!