Kerttu

Kerttu on 9-vuotias yhdistykselle palannut kodinvaihtaja, joka muutti toiseen sijaiskotiin ja melkein heti jäikin sijaiskodin omaksi kissaksi alkuvuodesta 2020.

Päivitetty helmikuu 2020:

Terveisiä Kertusta!

Tämä kissa rakastaa rapsuja ja kömpii usein myös syliin makoilemaan.  Nukkuvan ihmisen vieressäse lepäilee kehräävänä karvakasana.

Harvakseltaan se innostuu leikkimään yksin hiiren kanssa mutta enemmän selkeästi nauttii kun joku leikityttää kädestä pitäen.

Kertulla on ollut pissaus ongelmaa, tällä hetkellä kuitenkin hyvin harvoin. Rauhallinen vessaympäristö ja vessan siisteys tuntuu auttavan. Stressi selkeästi aiheuttaa pissaamista, esimerkiksi kuljetuskoppa ja lääkäri käynnit sekä pölynimuri.

Varoituksen sana, hänelle saattaa sydämensä menettää!

***

Kerttu on seurallinen ja läheisyyden kaipuinen, hän hakeutuu usein viereen makoilemaan ja toisinaan istahtaa syliinkin. Hän puskee paljon rapsujen ja silitysten toivossa ja niistä kovasti nauttii. Luonteeltaan on rauhallinen tarkkailija. Tykkää seurata kodin puuhastelua ja toisinaan hän seurailee ikkunasta liikennettä tarkkaavaisesti. Kun keittiössä häärää, saattaa takaa kuulua hento naukaisu, jos pienen namipalan saisin. Leikkimään hän ei usein innostu mutta silloin kuin näin käy hän valitsee huiskan. Tosin huiskaa kannattaa heilutella varoen, muuten hän saattaa säikähtää ja mennä piiloon, josta hän kuitenkin tuleekin jo pian taas rapsulle.

Kerttu on yhdistykselle palannut kissa, jolla on aina ollut jonkinasteista pissavaivaa. Se selkeästi stressaa omien ihmisten poissaoloa ja siksi se tarvitsee kodin, jossa ihmiset ovat PALJON kotona, joko kotona viihtyvä eläkeläinen tai sitten kotoa töitä tekevä ihminen. Vääriinpaikkoihin pissailluun vaikuttaa luonnollisesti se, että vessalaatikon puhtaudesta pidetään erityisen hyvää huolta. Myöskin edellisessä kodissa todettiin ulkoilun auttavan. Sijaiskodista kerrottiinkin että ohipissailuja ei siellä oikeastaan ole kuin muutamasti tapahtunut, eli tukitoimista on ollut apua. Myöskin uudelle kodille kerrotaan ohjeistusta tilanteeseen, joten sitä ei tarvitse itse selvitellä, vaan apua saa.

Kaiken kaikkiaan Kertun olisi jo aika saada koti jonka elämänrytmi sopisi hänelle paremmin. Tämä suloinen perheestä pitävä aikuinen kissa onkin kotonaan viihtyvän paras kaveri.