Fiia da Fattoria Vuota

Fiia on hyvin itsenäinen, noin neljävuotiaaksi arvioitu (s. 2016) kissa, joka majailee sijaiskodissa samasta populaatiosta olevan Minoran kanssa.

Fiia ei välttämättä tarvitse kissaseuraa, ja täällä onkin muutama yhteenotto tullut, kun Minora kyhnää kyljessä koko ajan.

Ihmisistäkään Fiia ei ole kovin kiinnostunut, muttei enää pahemmin pelkääkään. Silittää saa toisinaan varovasti ruokakupin äärellä, mutta usein Fiian reaktiona on siirtyä sentin verran kauemmas ja jatkaa rauhassa mitä oli tekemässä. Ihmisten jalkojen kanssa sen sijaan ei olla juurikaan arkoja, sijaiskodin emäntä saa lähes päivittäin vähän jalallaan siirtää neitiä pois tieltä, että päästään keittiöön asti ja ruokakupit täytettyä. Vessanpöntöllä istuminen saattaa myös sisältää edessä pönöttävän Fiian.

Ihmisten kanssa Fiia ei vielä leiki. Oli kyseessä sitten laser, huiskut tai hapsut, Fiia seuraa ihmisen kättä kyllästyneen näköisenä. Herkkuja heittelemällä voi viettää aikaa yhdessä, mutta lentelevien herkkujen perään kävellään vasta kun ne ovat paikallaan. Minoran kanssa voi toisinaan leikkiä, mutta enemmän Fiia tykkää puuhata itsekseen.

Molemmat tytöt ovat ilta- ja yöaktiivisia, päivät torkutaan kissapuussa, saunassa, patterin päällä, kirjahyllyssä… Sijaiskoti ei juurikaan ole häiriintynyt öisistä leikeistä, kevyet lelut lentelee hiljaisesti, eikä satunnaisesta ravaamisesta ole lähtenyt mahdottomasti meteliä. Fiian kanssa saa tosin toisinaan varoa, ettei kävele tytön päälle, jos käy yöllä vessassa.

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.
Kissaa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa) tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksenluovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!