Fiina

Hei, sinä kissamies! Kyllä, juuri sinä. Oletko sinä se sumuisten salojen ritari, joka hurmaa Fiinan ja tarjoaa sille loppuelämän kodin? Fiina nimittäin etsii miestä tositarkoituksella.

Fiina on arviolta kesäkuussa 2013 syntynyt neiti, joten hän on jo saavuttamassa upeaa 7 vuoden ikää. Hän tulee loistavasti toimeen kissojen kanssa, mutta muita naisia hän ei oikein hyväksy. Toisin sanoen, hänestä on vain plussaa, jos hän saa olla ainoana kuningattarena miehensä elämässä. Hän sähisee naisille (ainakin alkuun) osoittaakseen näiden paikan talouden hierarkiassa.

Vaikka Fiina alkaa lähestyä jo rouvan ikää, hän on selvästi vielä tyttönen. Sijaiskodin 3-vuotiaat kissat ovat olleet hänelle hyvää leikkiseuraa, ja Fiina on löytänyt leikkisän puolensa. Aivan pentuenergiaa hän tuskin jaksaisi enää katsella – kauneusunillekin pitää olla aikansa. Mutta kyllä jää yli puolta nuoremmat kissat Fiinalle kakkoseksi, kun laservaloa lähdetään jahtaamaan. Jopa ihmisenkin refleksit ovat koetuksella, kun Fiina yllättää tassunopeudellaan!

Fiina on löytökissa, joka on tehnyt tiettävästi ainakin parit pennut, ja alkutaipaleellaan ihmisten kanssa Fiina joutui muuttamaan pari kertaa hänestä riippumattomista syistä lyhyen ajan sisällä. Niinpä pieni Fiina-neiti päätti, ettei hän luota ihmisiin. Fiina reagoi edelleen muuttoihin ja eläinlääkärikäynteihin taantumalla, mutta nykyään kuitenkin jokaisen tällaisen episodin jälkeen hän ottaa aimo harppauksen kehityksessään. Muutokset kodin sisällä, esim. vieraiden visiitit tai huonekalujen järjestyksen vaihto, eivät sen sijaan hetkauta häntä mitenkään.

Fiina ei anna koskea, mutta silti hän pötköttelee olohuoneen matolla vatsa pystyssä tuttujen ihmisten läheisyydessä. Vaikka tämänhetkiset kissakaverit pääasiassa nukkuvat öisin, Fiina ei ole luopunut yöelämästään. Öisin kuuluu, miten hauskaa hänellä on, ja saatat alkaa epäillä, adoptoitko sittenkään 7-vuotiaan kissan vai muuttiko luoksesi alle vuoden ikäinen nassikka.

Tämä neiti ilmoittaa kyllä, missä hänen rajansa menevät, ja turvavälien päälle hän ymmärtää paljon! Sinun ei siis tarvitse analysoida kissamaisia hienovaraisia viitteitä kissan tunne-elämästä, vaan Fiina ilmoittaa fiiliksensä hyvinkin suoraan sähisemällä, jos tulet liian lähelle. Temperamenttia löytyy! Sähinällä on myös hyvät puolensa, sillä ilman sähinää sijaiskoti ei olisi huomannut Fiinan hengityksen haisevan. Fiinalla on iästään ja lähtökohdistaan huolimatta yllättävän hyvä purukalusto, mutta suusta löytyi hieman hammassyöpymää, jota ilmeneekin joka kolmannella kissalla. Huhtikuussa Fiinalta poistettiin pari hammasta, ja sen jälkeen Fiinan ärhäkkyys on helpottanut hieman.

Rehellisyyden nimissä kerrottakoon, ettei Fiina mikään itse lempeys ole, mutta vähitellen hän luottaa ihmisiin. Nykyään hän näyttää viihtyvän enimmäkseen sijaiskodin mieshenkilön kanssa samassa huoneessa kuin yksinään ns. omassa huoneessaan. Fiina ei välttämättä koskaan lämpene ihmiselle niin paljoa, että häneen saisi koskea, mutta loppuelämän kodissaan Fiina kaipaakin ruokaa, etärakkautta, kissakaverin tai kaksi, ja parveke- tai häkkiulkoilumahdollisuuden. Vaikka Fiina on vuosien ajan elänyt omillaan luonnossa, hän ei kuitenkaan viihdy parvekkeella kuin vain silloin, kun aurinko paistaa pilveettömältä taivaalta. Ja vaikka temperamenttia häneltä löytyykin, hän ei suinkaan vaadi ruokaa tai parvekkeelle pääsyä: hän käy vain nätisti kuikuilemassa, olisiko parvekkeen ovi avoinna tai olisiko lautasille ilmestynyt ruokaa.

Ja miten voisitkaan sanoa ei, kun pikkusuinen sydännenäinen kissa tuijottaa sinua suurilla silmillään?

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Kissaa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa), adoptiolomakkeen täyttämällä tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!