Mila van Pikis

Mila van Pikis on eläinlääkärin arvion mukaan 2016 syntynyt tyttö, ja luonteeltaan kiltti ja rauhallinen sivusta seuraaja.

Mila on tullut hyvin toimeen sijaiskodin omien kissojen kanssa heti alusta saakka, eikä ole ikinä sähissyt sijaiskodissa käyneille ihmisille eikä toisille kissoille. Päivänsä hän viettää lähinnä korkean raapimapuun ylimmällä tasolla olevalla pedillä tai pesäkopassa, jonka oviaukko on ikkunan edessä. Sieltä on kiva katsella ulos.

Iltaisin kun sijaiskodin väki rauhoittuu sohvalle telkkarin eteen, ja koiranpentukin väsähtää petiinsä, Mila saapuu usein esille istuskelemaan ja katselemaan ihmisiä. Vielä hän ei ole valmis koskettavaksi, mutta uskon tuon ajan vielä tulevan kun hänelle antaa aikaa. Ö Sijaiskodin omista kissoista on ollut valtavan suuri tuki Milalle sisäkissan elämää opetellessa, ja kissakaveri/-kavereita tulisi löytyä myös hänen loppuelämän kodistaan.

Mila on ollut sijaiskodissa täysin sisäsiisti, ja on tottunut erilaisiin hiekkoihin ja hiekkalaatikoihin. Hiekkoja on käytössä sekä iso- että hienojakoista, ja laatikoita löytyy kolmea erilaista. On päältä kuljettava, edestä mentävä (heiluriovi irrotettu) sekä  pesuhuoneen allaskaapin sisällä oleva laatikko, ja hän käy näissä kaikissa. Myöskään ruuan suhteen hän ei ole ollut nirso, vaan kaikki on uponnut mitä on ollut tarjolla. Sijaiskodin vaihtelevien työaikojen vuoksi asunnon kaikilla kissoilla on vapaa ruokinta, joten hän on tottunut että kuivaruokaa on aina tarjolla, ja märkäruokaa tarjotaan sen lisäksi.
Mila ei ole kovin puhelias, mutta silloin kun sattuu juttu tuulelle, niin hänellä on hassu ja hieman persoonallinen ääni. Lapsista hänellä ei ole kokemusta, mutta koiranpentu sijaiskodista löytyy. Pentu on vielä niin villi että Mila pysyy alueella jonne se ei pääse, mutta kun pentu nukahtaa petiinsä, käy hän ihan lähellä ihmettelemässä tuota ihmeellistä otusta.  Toisista kissoista hän pitää kovasti, ja on ehdottomasti laumassa eläjä!

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Kissaa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa), adoptiolomakkeen täyttämällä tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!