Shamira

Shamira on arviolta 6/2018 syntynyt kissaneiti, joka tuli takaisin yhdistykselle alkuvuodesta 2020. Nyt sille etsitään ensisijaisesti yhteistä kotia Giannan kanssa.

Aiemmassa kodissaan se oli ruvennut stressaamaan perhearkea ja koiria, mikä sai sen pissailemaan vääriin paikkoihin. Shamira on kuitenkin joustava kissa ja uudessa, rauhallisessa sijaiskodissa sille ei ole sattunut yhtään vahinkoa. Neiti on pirteästi ottanut uuden tilan haltuunsa ja ystävystynyt toisen sijaiskotikissan kanssa.

Shamira on luonteeltaan lempeä ja läheisyydenkaipuinen. Tämä huomattiin jo varhain, kun se tuli uuteen sijaiskotiinsa. Kylpyhuoneessa eristyksissä ollessa oven takaa alkoi kuulua surkeaa itkua, mikä vastasi aina kun ihminen puhui. Kun asunnon aiempi sijaiskotikissa Gianna naukaisi sille ensimmäisen kerran, Shamira ryntäsi piilostaan vastaamaan oven toiselle puolelle. Rohkaistumisessakin kävi täyskäännös: nyt neiti antoi silittää itseään ja kävi nopeasti kehräämään.

Nykyään Shamira on urhea ja rauhallinen kotikissa, joka rakastaa hellittelyhetkiä ja ihmisen kanssa vietettyä aikaa. Se antaa silittää lähes mistä tahansa, jopa maharapsutukset tuntuvat hyviltä. Yöllä se tulee nukkumaan ihmisen jalkojen päälle rauhallisesti kehräten. Nyt kun yksinäisyys on voitettu, se ei enää puhu niin paljoa toiselle kissalle tai ihmiselle, mutta saattaa silloin tällöin ”haukkua” ikkunasta näkyville linnuille.
Entisessä kodissaan Shamira on pitänyt huiskuleluleikeistä ja ryhtyy niihin toisinaan vieläkin. Nyt se kuitenkin vaikuttaa mieluummin laiskottelevan tai leikkivän öisin kissakaverinsa kanssa. Ihmisen ruoka kiinnostaa Shamiraa erityisen paljon, joten kannattaa pitää ruoka-annoksiaan silmällä! Neiti on jo monesti yrittänyt ängetä osingolle.

Aluksi Shamira oli hyvin utelias Giannaa kohtaan ja seurasi sitä kaikkialle. Se saattoi jopa mennä katselemaan vierestä, kun kaveri käytti hiekkalaatikkoa. Vielä tänäänkin se saattaa tuppautua seurailemaan Giannan tekemisiä, mutta on jo paljon itsenäisempi. Kissakaksikolla on vaihteleva suhde, mutta ne ovat silti oikein hyvä ja ystävällinen parivaljakko. Gianna on alusta asti tykännyt välillä härnätä Shamiraa, mihin rauhallisempi Shamira ei ole letkauttanut korvaansakaan. Nykyään se kuitenkin osaa häätää pienemmän kissan kimpustaan, mikäli niin haluaa. Yöllä se sitten innostuu paremmin mattoralliin ystävänsä kanssa. Päivisin kaksikon saattaa silloin tällöin löytää sylikkäin nukkumasta. Shamira antaa myös Giannan pestä itseään ja pesee myös itse Giannaa, vaikka ei aina annakaan kiusankappaleen jäädä viereensä nukkumaan. Yleisesti parivaljakko on tullut kuitenkin alusta asti loistavasti toimeen ja vaikuttaa rakastavan toinen toistaan.

Shamira syö mielellään sekä märkä- että kuivaruokaa ja käyttää hiekkalaatikoita ongelmitta. Se ujostelee vielä uusia ihmisiä ja ulko-oven liikettä. Myös parveke oli aluksi sille hurjan jännittävä asia, mutta nykyään se voisi viettää siellä pitkiäkin toveja vain tuijottelemassa kadun menoa. Kissa vaikuttaa sopeutuvan hyvin ja nopeasti uuteen elämään ja rohkaistuu silmissä päivä päivältä.

Parhain loppuelämän koti Shamiralle olisi rauhallinen yhden tai muutaman ihmisen asunto. Se on ennen stressipissaillut koirien kanssa eläessään, joten olisi suositeltavaa, että näitä ei olisi loppuelämän kodissa. Shamira vaikuttaa hyvin läheisyyden kaipuiselta, joten toinen kissakaveri olisi myös hyvä olla. Mukavaa olisikin, jos Gianna ja Shamira voisivat saada yhteisen kodin. Ne eivät ole koskaan tapelleet tai sähisseet keskenään ja niiden keskinäinen ystävyys on aina ollut hyvin luontevaa. Shamira nauttii suuresti myös ihmisen huomiosta ja toivoo runsaasti silityksiä ja rapsutuksia loppuelämän kodissaan.

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Kissaa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa), adoptiolomakkeen täyttämällä tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!