Luikuri (ja Liukuri)

Luikuri on nuori melkein vuoden ikäinen pojankloppi, joka pääsi muuttamaan omaan loppuelämän kotiin toukokuussa 2020.

Päivitystä 27.9.2019: Luikuri ja Liukuri ovat lyöneet viisaat pikkupäänsä yhteen ja tulleet siihen tulokseen, että silitykset ovat kivoja ja sylissäkin on välillä ihan hauskaa. Yöllä molemmat nukkuu mielellään ihmisen jalkojen päällä tai kyljessä kiinni.

Luikuria saa nyt silittää oikeastaan aina, ja se tulee myös toisinaan kiehnäämään ja puskemaan ihmistä. Nostaa saa pieniä matkoja, esim. pöydältä lattialle, mutta parhaiten kissa viihtyy sylissä silloin, kun se saa itse päättää milloin on sylittelyaika. Luikuri tuleekin mielellään syliin nukkumaan tai metsästelemään silityksiä. Vieraat ihmiset pelottavat Luikuria yhä, mutta tuttujen vieraiden seurassa se liikkuu rennosti.

Alkuperäinen esittely:

Luikuri on utelias kovaa vauhtia kesyyntyvä pikkukissa, joka rakastaa leikkimistä. Se leikkii mielellään ihmisen tai kaverinsa Liukurin kanssa. Jos ihminen ei jaksa enää heiluttaa huiskalelua, niin ei hätää! Luikurin mielestä on ihan yhtä hauskaa leikkiä sillä itsekseen tai toisen kissan kanssa. Jos Luikuri kuitenkin kaipaa ihmiseltä lisäviihdytystä, nousee se seisomaan tuolia vasten ja tuijottaa vaativasti heiluvia huiskia tai lentäviä palloja odotellen.

Kun Luikuri saapui sijaiskotiin, oli se melko varma, että ihmiset ovat hirviöitä, joille on parasta sihistä aina kun vain näkee niitä. Nykyään ihmiset eivät enää pelota kissaa, vaan se seurailee ihmisiä ympäriinsä kiinnostuneena ja harvoin vaivautuu edes väistämään, vaikka ihminen kävelisi ihan vierestä. Muutenkin Luikuri liikkuu ja elelee melko rennon oloisesti nykyään. Se myös selvästi hakeutuu nukkumaan ja leikkimään ihmisen läheisyyteen, vaikka ei ihan kylkeen kiinni tulekaan. Luikuria saa jo hieman silittää syödessä ja nukkuessa tai lepäillessä jo ihan vapaasti. Liikkeellä ollessaan kissa tulee mielellään nuuskimaan ja tökkimään tarjolla olevia käsiä ja varpaita, mutta useimmiten väistää silityksiä. Leikin temmellyksessä Luikuri on kuitenkin erehtynyt jopa kierimään ihmisen jalan päällä.