Irena

Irena (arvioitu synt. aika 4/2018) on kissaneitokainen, joka etsii kotia, jossa sitä on vastassa kissakaveri.

Irena ensimmäistä kertaa tavattaessa saattaa vaikuttaa ujolta, mutta tutustumisen jälkeen saat energisen ja uteliaan pienen varjon – erityisesti jos kävelet keittiöön. Vaikka hän kaihtaa ihmisen kättä ja kosketusta saa varsinkin ruoan mahdollisuus Irenan kiehnäämään ihmisen jaloissa. Sijaiskodissa hän on jopa rohkaistunut nukkumaan ihmisen jalkopäässä sängyssä öisin.

Äkilliset liikkeet saavat Irenan hätkähtämään ja toisinaan myös piiloutumaan, mutta sijaiskodissa tämä on nyt jo vähentynyt reippaasti Irenan tottuessa rutiineihin ja ihmisten käytökseen pikkuhiljaa. Säikähtäessään Irena yleensä piiloutuu ja voi sähistä varoituksena. Vieraat ihmiset jännittävät ja lapset vasta jännittäviä ovatkin! Tällöin piilopaikka on tarpeen.

Irena leikkii mielellään itsekseen, mutta myös muiden kissojen kanssa. Toisinaan myös ihminenkin kelpaa leikittäjäksi keppilelulla. Erityisesti hiirilelut, kissanminttubanaani ja tunnelit ovat Irenan suosikkeja. Lasitetulta parvekkeelta on myös hauska tiirailla maisemia tai sitten ottaa vaan torkut.

Vaikka Irena ei vielä toistaiseksi ole kosketettavissa kaipaa hän selkeästi silti huomiota. Monesti hän saattaa tulla nuuskimaan varpaita tai muuten vaan makoilla lähistöllä. Ihmisen ollessa kotona Irena on lähes aina lähistöllä.
Ruoan suhteen Irena on sitä mieltä että enemmän on aina enemmän. Erityistä herkkua on broilerinkaulat. Suuresta ruokahalustaan huolimatta Irena on hyvin siro ja soma pieni kissaneiti, joka ei turhia ruuan suhteen nirsoile.

Molemmissa sijaiskodeissa Irena on erityisesti nauttinut kollikissojen ystävyydestä, joten kesy kissakaveri olisi hyvä olla uudessa kodissa ja mieluitenkin vielä vastakkaista sukupuolta edustava.

Kissa etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Kissa luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja FIV- ja FeLV-testattuna. Sen mikrosiru on myös rekisteröity Turvasiru-palveluun.

Kissaa voi tiedustella numerosta 050 599 4697 (olen huonosti tavoitettavissa 16-17, enkä vastaa lainkaan 19:30 jälkeen – myös viikonloppuna voi soittaa), adoptiolomakkeen täyttämällä tai sähköpostitse adoptio[at]dewi.info Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!