Onni von Lojo

Onni von Lojo on nimestään huolimatta neiti-kissa, joka on arvioitu syntyneeksi 8/2017. Onni tuli yhdistykselle vuoden 2018 lopussa ja muutti omaan loppuelämän kotiin Petterin kanssa heinäkuussa 2020.

Onni oli pitkään kummituskissa, eli häntä ei näkynyt koskaan. Ja kun häntä alkoi näkyä, Onni saattoikin löytyä katon rajasta. Onni on ilmeisesti apinalle sukua, sillä vaikka hän on ollut pelokas pikkukissa, hän ei suinkaan ole jäänyt lattian rajaan piilottelemaan, vaan on jo alkutaipaleellaan kiivennyt mahdollisimman korkealle tarkkailemaan näkymiä.

Marraskuussa 2019 Onni vaihtoi sijaiskotia, ja sai ystäväkseen yltiöystävällisen Petterin. Petterin läsnäolo onkin ollut erityisen tärkeää Onnille, ja Petterin ansiosta Onnista on alkanut kuoriutua koko ajan reipastuva kissa. Rohkaistumiseen on vaikuttanut myös se, että Onni on erittäin rakastunut ruokaan. Vaikka ihmiset ovat olleet pelottavia, ruokapussin rapina on saanut Onnin unohtamaan pelkonsa. Nyt Onni on jopa niin tohkeissaan ruuasta, että ruuanlaiton yhteydessä Onni käy puskemassa ihmisten jalkoja! On yleistä, että populaatiotaustaiset kissat ahmivat kaiken ruuan, mikä eteen tuodaan, koska takaraivossa takoo pieni pelko siitä, että jokainen ruoka voi olla viimeinen. Onni on kuitenkin siitä poikkeuksellinen populaatiokissa, että hän jää odottamaan, että myös Petter tulee syömään.

Monet edistysaskeleet Onnin kanssa ovat tapahtuneet niin, että kissakaveri Petter on tehnyt ensin, ja Onni on uskaltanut sitten tehdä itse perässä. Nykyään Onni ja Petter pesevät toisiaan, nukkuvat solmussa ja leikkivät paljon yhdessä. Petterin läsnäollessa Onni on paljon rennompi. Vieraita ihmisiä Onni pelkää, mutta tutut tyypit ovat jopa niin okei, että niitä voi käydä vähän haistelemassa. Ainakin silloin, kun ne nukkuvat, ja joskus jopa silloin, kun ne ojentavat kättä.